Ads 468x60px

wibiya widget

Νέα Marmaga!

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Σε ετοιμότητα η πυροσβεστική υπηρεσία Καστοριάς

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες που επικρατούν πλέον στην περιοχή μας θέτουν σε ετοιμότητα την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς, τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και τους δήμους του ορεινού όγκου, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα περιστατικά, τα οποία θα σχετίζονται με την πρόκληση πυρκαγιών.


«Στην Καστοριά είχαμε ένα πολύ... ήσυχο ξεκίνημα, οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές, καθώς είχαμε αρκετές βροχές τον Μάιο και χαμηλές θερμοκρασίες», δήλωσε ο Διοικητής της πυροσβεστικής Καστοριάς, κ. Δημήτριος. Λαφαζάνης. Βέβαια, όπως υποστήριξε η πυροσβεστική υπηρεσία έχει ενισχυθεί, ενώ έχει τελειώσει και η πρόσληψη των εποχιακών που είχε γίνει πέρυσι.

«Είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα που θα προκύψει στα όρια του νομού και όπου αλλού χρειαστεί », πρόσθεσε.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία πάντως σύμφωνα πάντα με τον κ. Λαφαζάνη, εάν και έχει ελλείψεις μόνιμου προσωπικού, συνεχίζει να βρίσκεται σε ετοιμότητα με το εποχιακό προσωπικό για την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού. Ειδικά τις ημέρες που ο υδράργυρος θα ανεβαίνει επικίνδυνα, τα κλιμάκια της θα βρίσκονται επί ποδός, εποπτεύοντας στις δασικές εκτάσεις του νομού, έτσι ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιών.

Ταυτόχρονα, η Πυροσβεστική δεν παραλείπει να απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς ένα μεγάλο μέρος ευθύνης αναλογεί στον ανθρώπινο παράγοντα.
Όπως επισημαίνουν παράγοντες της Πυροσβεστικής, η εποχή που διανύουμε είναι από τις πιο επικίνδυνες για το δασικό μας πλούτο.

Δώρα Κωτσοπούλου
από την εφημερίδα "ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας...

 

Social Media

Επισκεψιμότητα

Translation