Ads 468x60px

wibiya widget

Νέα Marmaga!

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Καστοριά: Τα εγκαίνια των δύο υπερσύγχρονων σχολείων

Πραγματοποιήθηκαν μαζί με τον αγιασμό τα εγκαίνια σε δυο Σχολικές Μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Δακή.


Πιο συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης χθες το πρωί, με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη
Σαββόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Πασχάλη Χαρούμενου, του βουλευτή Καστοριάς Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, του Δημάρχου Καστοριάς, Μανώλη Χατζησυμεωνίδη, του τέως Νομάρχη, Κωνσταντίνου Λιάντση, εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων και κηδεμόνων εγκαινίασε το Δημοτικό Σχολείο Χιλιοδένδρου, ενώ στη συνέχεια εγκαινιάστηκε και η σχολική μονάδα του Γυμνασίου Φουντουκλή.

Τα δύο νέα σχολικά κτίρια προϋπολογισμού 2.100.000,00 Ευρώ και 2.720.000,00 Ευρώ αντίστοιχα, σύγχρονων προδιαγραφών χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ Δυτικής Μακεδονίας και κατασκευάστηκαν με τη επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Το Δημοτικό Σχολείο Χιλιόδενδρου, που θα λειτουργεί ως εξαθέσιο, είναι ένα διώροφο σχολικό συγκρότημα συνολικού εμβαδού 1.075 m2. Αποτελείται από έξι (6) αίθουσες διδασκαλίας δύο εργαστηριακές αίθουσες και βιβλιοθήκη. Στον αύλειο χώρο του κατασκευάστηκε ένα γήπεδο μπάσκετ και ένα γήπεδο βόλεϋ. Το Γυμνάσιο Φουντουκλή, συνολικού εμβαδού 1415 m2 αποτελείται από δύο ορόφους, επτά (7) αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εργαστήριο πληροφορικής, φυσικοχημείας, τεχνολογίας, παρασκευαστήριο και βιβλιοθήκη. Στον αύλειο χώρο του υπάρχει ένα γήπεδο μπάσκετ, ενώ μεγάλο μέρος της αυλής θα καλυφθεί από πράσινο.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, εξήρε το έργο των εμπλεκομένων φορέων, που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τρείς ακόμη άριστες σχολικές μονάδες ενισχύοντας τις υποδομές στον τομέα της εκπαίδευσης και πρόσθεσε << Όλα αυτά τα νέα κτίρια τα οποία γεμίζουν σήμερα από τα παιδιά μας έγιναν μέσα από ένα προσεκτικό σχεδιασμό σε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, διότι η κοινωνία μας για να μπορέσει να κατακτήσει το αύριο, να δώσει προοπτική και οράματα, θα πρέπει να έχει σχεδιασμό σε βάθος χρόνου. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας χρηματοδοτεί μια σειρά πολύ σημαντικών και μεγάλων έργων σε όλα τα επίπεδα της δραστηριότητας μας ως κοινωνία και τα κατασκευάζει είτε η ίδια με τις υπηρεσίες της, η σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Στην προσπάθεια αυτή η κοινή καλή συνεργασία, η σύνθεση και η ενότητα των δυνάμεων μας έχει μόνο θετικά αποτελέσματα.>>



Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων «Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που δύο ακόμα μονάδες προστίθενται στο δυναμικό της εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς εξυπηρετώντας πλήθος μαθητών» και συνέχισε λέγοντας πως «Προχωράνε και άλλα σημαντικά έργα τα οποία σύντομα θα παραδοθούν ενώ η καλή συνεργασία όλων των φορέων βοηθά στο να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες υπάρχουν».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας...

 

Social Media

Επισκεψιμότητα

Translation