Ads 468x60px

wibiya widget

Νέα Marmaga!

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Βραβείο δοκιμίου «Παναγιώτης Φωτέας» στον Νίκο Δόικο

Στον αρχιτέκτονα-πολεοδόμο Νίκο Δόικο απονεμήθηκε το βράδυ της Παρασκευής το βραβείο δοκιμίου πολιτικού και κοινωνικού στοχασμού «Παναγιώτης Φωτέας», για το έργο του «Μετά τη βαρβαρότητα - Βιωματικός μινιμαλισμός», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Το βραβείο δοκιμίου πολιτικού και κοινωνικού στοχασμού «Παναγιώτης Φωτέας» απονεμήθηκε στον Νίκο Δόικο


Στον αρχιτέκτονα-πολεοδόμο Νίκο Δόικο απονεμήθηκε το βράδυ της Παρασκευής το βραβείο δοκιμίου πολιτικού και κοινωνικού στοχασμού «Παναγιώτης Φωτέας», για το έργο του «Μετά τη βαρβαρότητα - Βιωματικός μινιμαλισμός», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Η απονομή έγινε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, όπου προσήλθαν συνεργάτες και φίλοι του Παναγιώτη Φωτέα, του πρώτου αιρετού νομάρχη της Μεσσηνίας και πνευματικού ανθρώπου, «του πραγματικού ευπατρίδη, του ενεργού πολίτη, του πρωτοπόρου της αυτοδιοίκησης», όπως τον χαρακτήρισαν οι ομιλητές.

Στο έργο του ο Νίκος Δόικος υποστηρίζει ότι έχει επέλθει η οριστική κατάρρευση των δύο πολιτικο-οικονομικών συστημάτων. Αυτή την περίοδο, τόνισε ο βραβευθείς, έχει επικρατήσει ο ασύδοτος νεοφιλελευθερισμός, ωστόσο εξέφρασε την αισιόδοξη, για εκείνον, άποψη ότι τελικά οι αστείρευτες πνευματικές δυνάμεις και αντοχές της ανθρωπότητας θα ανατρέψουν τη σημερινή παγκόσμια βουλιμική ελίτ για να επικρατήσει το μοντέλο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με τη ρυθμιστική παρουσία του κράτους και τον λελογισμένο έλεγχο των δυνάμεων της αγοράς.

Παρακαταθήκη
Το πρακτικό της επιτροπής που επέλεξε για βράβευση το πνευματικό πόνημα του Νίκου Δόικου ανέγνωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, μέλος της επιτροπής που αξιολογεί τα υποψήφια δοκίμια. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην παρακαταθήκη που έχει αφήσει με το έργο του ο Παναγιώτης Φωτέας, αν και παρατήρησε ότι υπάρχουν φορές που οι άνθρωποι που βρέθηκαν δίπλα του κάποιες φορές δεν ακολουθούν το φωτεινό του παράδειγμα.

Ακολούθησε η παράδοση της υποτροφίας που χρηματοδοτεί η οικογένεια του αείμνηστου καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου σε νέους φοιτητές της Μεσσηνίας. Φέτος την υποτροφία κέρδισε η Αθηνά Παπαχρήστου, ενώ η οικογένεια θα συνεχίσει να χορηγεί υποτροφίες στους φοιτητές που τις κέρδισαν τα προηγούμενα χρόνια.

Για την υποτροφία αυτή, καθώς και τον Παναγιώτη Φωτέα, μίλησε ο αντινομάρχης Παναγιώτης Αλευράς, καθώς και ο γιος του αείμνηστου πρώτου αιρετού νομάρχη, νομικός Σωτήρης Φωτέας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας...

 

Social Media

Επισκεψιμότητα

Translation