Ads 468x60px

wibiya widget

Νέα Marmaga!

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Οι τάσεις στην παγκόσμια αγορά μήλου

Η διετής διεθνής εμπορική έκθεση Interpoma 2012 είναι αφιερωμένη στην βιομηχανία παραγωγής και επεξεργασίας μήλου.

Όπως κάθε φορά έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Μπολζάνο από 15 ως 17 Νοεμβρίου και θα λάβει χώρα παράλληλα με το διεθνές συνέδριο με θέμα: «Η θέση του μήλου στον κόσμο».


Σε αυτό το συνέδριο κορυφαίοι ειδικοί από όλη την υφήλιο θα αναλύσουν όλα τα νεότερα στην παγκόσμια παραγωγή και κατανάλωση του εκπληκτικού φρούτου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσαν οι διοργανωτές, η συνολική ευρωπαϊκή παραγωγή θα αγγίξει τους 9.739.000 τόνους, ήτοι καταγράφοντας μείωση 9% σε σύγκριση με το 2011.

Η κατάσταση ωστόσο είναι διαφορετική από χώρα σε χώρα: ενώ οι προβλέψεις κάνουν λόγο για μεγάλες μειώσεις της παραγωγής των δυτικών κρατών – με την πτώση στην Ιταλία να φτάνει το 13%, στην Ισπανία το 24% και τη Γαλλία το 32%, αντίθετα η ανατολική Ευρώπη εμφανίζει καλύτερες προοπτικές, με την παραγωγή στην Πολωνία να αυξάνεται κατά 12% και στην Ουγγαρία κατά 39%.

Οι διεθνείς τάσεις στην εμπορία μήλου θα ξεδιπλωθούν κατά την όγδοη έκδοση της Interpoma. Όπως εξήγησε ο διευθυντής του εκθεσιακού κέντρου του Μπολζάνο, Ρέιχολντ Μάρσονερ: «Η κατάσταση στην οικονομία μας υποχρεώνει να αντιληφθούμε σε βάθος την μακροπρόθεσμη προοπτική του κλάδου καθώς επίσης και να εντοπίσουμε νέες στρατηγικές για το άμεσο μέλλον».

agronews.gr:10.09.2012

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας...

 

Social Media

Επισκεψιμότητα

Translation