Ads 468x60px

wibiya widget

Νέα Marmaga!

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Τσίπρας: Χρειάζεται ευρύ πανεκπαιδευτικό μέτωπο

Οι δάσκαλοι προχωρούν την Τετάρτη σε 24ωρη απεργία, μία ημέρα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς...

Ευρύ πανεκπαιδευτικό μέτωπο κατά της κυβερνητικής πολιτικής στην παιδεία ζήτησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τα προεδρεία της ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας) και της ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος).
Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, η«παιδεία γυρίζει στις δεκαετίες του ’50 και του ’60». «Οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν το πετρέλαιο, τα σπασμένα τζάμια, να πληρώσουν για την καθαριότητα και τη σίτιση στα σχολεία» ανέφερε χαρακτηριστικά, επικαλούμενος στοιχεία της UNICEF, σύμφωνα με τα οποία πάνω από 460 χιλιάδες παιδιά βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
«Θέλουν να υποβαθμίσουν την Ελλάδα σε μια χώρα που δεν θα έχει μέλλον, σε μια χώρα που δεν θα έχει προοπτική. Κι αυτό, ανεξάρτητα από την πολιτική εκτίμηση του καθενός, οφείλουμε όλοι μας να ενωθούμε προκειμένου να μην αφήσουμε αυτή την εξέλιξη να περάσει έτσι. Χρειάζεται ένα ευρύ πανεκπαιδευτικό μέτωπο» τόνισε.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Μαντάς Κομνηνός απηύθηνε έκκληση σε όλη την ελληνική κοινωνία να συμπαρασταθεί στον αγώνα των δασκάλων για μια καλύτερη παιδεία, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια την Τετάρτη το μεσημέρι στα Προπύλαια στην Αθήνα και στο Άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς να βάλουν πάνω από όλα το εθνικό και όχι το προσωπικό τους συμφέρον, απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με αφορμή τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματίσει.

Υπενθυμίζεται ότι οι δάσκαλοι προχωρούν την Τετάρτη σε 24ωρη απεργία μία μόλις ημέρα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ οι καθηγητές θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας...

 

Social Media

Επισκεψιμότητα

Translation