Ads 468x60px

wibiya widget

Νέα Marmaga!

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών τίμησε την Χ. Γιαζιτζίδου και τον Γ. Χρήστου (αναλυτικό ρεπορτάζ)

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ
Τους ήρωες – ολυμπιονίκες, Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Γιάννη Χρήστου, που έκαναν υπερήφανη όλη την Ελλάδα και την ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Καστοριά κατακτώντας η πρώτη το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και ο δεύτερος την τέταρτη θέση, τίμησε σε μια λιτή τελετή που έλαβε χωρά την περασμένη Τετάρτη στα γραφεία του ο ΣΕΓ, προσφέροντας στον καθένα τους ένα φάκελο, ο οποίος περιείχε ένα συμβολικό χρηματικό ποσό.

Τιμή στους ήρωες που κατάφεραν και έφεραν την Ελλάδα στα ψηλότερα σκαλιά του κόσμου
Πρόκειται για μια κίνηση κοινωνικής ευθύνης και ιδιαίτερης ευαισθησίας εκ μέρους των γουνοιποιών, μιας απόφασης που πάρθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ, σε μια εποχή ατομισμού και αποξένωσης, επιβραβεύοντας με αυτό τον τρόπο τις μεγάλες και σημαντικές επιδόσεις των ολυμπιονικών μας.
«Καταλαβαίνω τις αγωνίες και τις ανασφάλειες που έχετε και την κούραση που ζήσατε, κούραση ψυχολογική αλλά και σωματική για να υλοποιήσετε αυτό το σημαντικό επίτευγμα. Σας συγχαίρω, γιατί είναι ακατόρθωτο και όμως εσείς το πετύχατε», δήλωσε απευθυνόμενος στους ολυμπιονίκες ο πρόεδρoςτου ΣΕΓ, κ. Ναούμ Δίτσιος.
Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο ΣΕΓ έκανε και μια πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο, την προσφορά του δήμου Καστοριάς, στους ολυμπιονίκες μας προς ένδειξη τιμής από ένα οικόπεδο 300 τ.μ. χωρίς δικαίωμα μεταβίβασης, όπου ο καθένας να μπορεί να χτίσει το σπίτι του.
«Οι αρχαίοι προγονοί μας γκρέμιζαν τα τείχη για τους ολυμπιονίκες. Ο δήμος ας τους παραχωρήσει από ένα οικόπεδο», ήταν τα λόγια του προέδρου, κ. Ναουμ Δίτσιου. «Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε μέσα σε αυτή την και οικονομική κρίση που διέρχεται η πατρίδα μας, σε αυτούς τους πρωταθλητές, οι οποίοι ξέρουμε πολύ καλά ότι χωρίς καμιά βοήθεια, παρά μόνο από τις οικογένειες τους και τους ίδιους προσωπικά κατάφεραν και έφεραν την Ελλάδα στα ψηλότερα σκαλιά του κόσμου», πρόσθεσε φανερά συγκινημένος ο κ. Δίτσιος, καθώς ο ίδιος κατάγεται από κωπηλατική οικογένεια και ξέρει από πρώτο χέρι τις θυσίες και τους κόπους που κάνουν όλοι αυτοί που ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα.
Την ικανοποίηση της δεν έκρυψαν και οι δυο ολυμπιονίκες μας για τη ζεστή αγκαλιά που δεχτήκαν από τους γουνοποιούς, ευχαριστώντας τους παράλληλα για την έκφραση αγάπης εκ μέρους τους που ομολογουμένως, είναι ο πρώτος φορέας που προέβη σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία.
«Θέλω να ευχαριστήσω το σύνδεσμο Ελλήνων γουνοποιών για την τιμή που μας κάνει. Αυτή η επιβράβευση δείχνει ότι ο σύνδεσμος Ελλήνων γουνοποιών συνειδητοποιεί την κατάσταση μας και τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε» ξεκίνησε τις δηλώσεις της η Χριστίνα Γιαζιτζίδου και πρόσθεσε «εύχομαι η πρόταση που κάνατε στο δήμο Καστοριάς να υλοποιηθεί, γιατί πραγματικά θέλω να ζήσω στην Καστοριά και αυτός είναι ένας τρόπος να με κρατήσει εδώ».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γιάννη Χρήστου: «Εμείς από την μεριά μας και οι γουνοποιοί από την μεριά τους προσπαθούμε να κάνουμε την Καστοριά γνωστή στα πέρατα του κόσμου», δήλωσε ο ολυμπιονίκης και πρόσθεσε «ελπίζουμε να συνεχίσουμε να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα στο μέλλον για να κάνουμε την τοπική μας πατρίδα ακόμα γνωστότερη παγκοσμίως».
Εφ ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας...

 

Social Media

Επισκεψιμότητα

Translation