Ads 468x60px

wibiya widget

Νέα Marmaga!

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Καστοριά: Απλήρωτοι 8 μήνες οι εργαζόμενοι στo Βοήθεια στο Σπίτι

Το κράτος έχει εξαθλιώσει τους εργαζομένους λόγω της καθυστέρησης των χρηματοδοτήσεων προς τις κοινωφελείς επιχειρήσεις!

Την μέγιστη ανάγκη να διατηρηθούν οι σημαντικές κοινωνικές δομές, όπως το «Βοήθεια Στο Σπίτι», τα ΚΕΠ κ.α., ειδικά σε…


ακριτικούς Δήμους, επαναφέρει στο προσκήνιο, η διαμαρτυρία των εργαζομένων στα πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι» του Δήμου Καστοριάς οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για 8 μήνες!
Παρά τις εκκλήσεις τους, ακόμη δεν έχουν καταφέρει να ενημερωθούν για το τι θα γίνει με την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Και βέβαια, πρόκειται για ανθρώπους που επιτελούν πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο, αφού καθημερινά βοηθούν πολλούς κατοίκους, ηλικιωμένους κυρίως της ακριτικής περιοχής και των γύρω ορεινών χωριών.

Ο δήμος Καστοριάς δεν μπορεί να αντέξει άλλο να πληρώνει έναντι τους υπαλλήλους

« Σχεδόν 80 υπάλληλοι που εργάζονται στον βοήθεια στο σπίτι, εδώ και 8 μήνες δεν έχουν ακόμη πληρωθεί, διότι δεν ήρθε ούτε ένα ευρώ στην κοινωφελή επιχείρηση για τα δεδουλευμένα τους», ήταν τα πρώτα λόγια αγανάκτησης της πρόεδρου της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Καστοριάς κ. Ειρήνης Γεωργοσοπούλου Μισκία.« Σήμερα όμως αναρτήθηκε ότι θα μας καταβληθεί το 30% της πρώτης δόσης δηλαδή από τα 350 χιλιάδες ευρώ που μας χρωστάνε από το πρώτο εξάμηνο του 2012, μας στέλνουν μόνο 100 χιλιάδες όταν ήδη 100 χιλιάδες είναι το ΙΚΑ που οφείλουμε και πρέπει να πληρώσουμε, διαφορετικά δεν θα πάρουμε ασφαλιστική ενημερότητα για να μπορέσουμε να εισπράξουμε το υπόλοιπο του ποσού», προσθέτει με έκδηλη την απογοήτευση της η πρόεδρος, δίνοντας έτσι και το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο βοήθεια στο σπίτι .

Η κοινωφελής επιχείρηση πάντως δεν γνωρίζει μέχρι πότε θα μπορεί να ανταποκρίνεται οικονομικά χωρίς να έρχονται τα χρήματα που δικαιούται. Ανησυχητική, παραμένει η κατάσταση και στους βρεφικούς σταθμούς του δήμου .
« Ο δήμος Καστοριάς είναι ένας μέτριας εμβέλειας δήμος. Πόσο να αντέξει ακόμη να μπορεί να πληρώνει τους υπαλλήλους του έναντι, χωρίς να έρχονται τα χρήματα τα οποία δικαιούται η επιχείρηση;». Το ίδιο ισχύει και για τους βρεφικούς σταθμούς. Οι βρεφικοί σταθμοί και οι ασφαλιστικές εισφορές τους πρέπει να πληρωθούν μέχρι τον Αύγουστο. Είναι πληρωμένες μέχρι και τον Ιούνιο και από εκεί και πέρα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με τους εργαζόμενους μας. Αυτό είναι το μέλημά μας» είπε, καταλήγοντας η κ.Μισκία .

Νέα παράταση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Να επισημανθεί ότι τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, καθώς και ο υπουργός Εσωτερικών, έδωσαν τις τελευταίες ημέρες μία ακόμη παράταση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», υπογράφοντας απόφαση για την καταβολή της πρώτης δόσης των οφειλομένων στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα, ύψους 10 εκ. ευρώ. από το οποίο επωφελούνται περίπου 70.000 ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρίες, αυτή τη φορά μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013.
Πάντως ένα είναι σίγουρο: οι άνθρωποι που στελεχώνουν αυτές τις δομές είναι η μοναδική παρηγοριά των ηλικιωμένων ακριτών μας. Τους βοηθούν σε πολλές και σημαντικές δουλειές, όπως στα ψώνια κ.α. και βεβαίως τους εξασφαλίζουν τα φάρμακά τους, που τα έχουν μεγάλη ανάγκη. Εάν η Πολιτεία δεν θέλει να ερημώσουν εντελώς οι ακριτικές περιοχές μας, επιβάλλεται να ενισχύσει αυτές τις δομές. Και αν δεν μπορεί, ας καταβάλλει κανονικά τους μισθούς των εργαζομένων τους.

Οψόμεθα λοιπόν διότι ακούμε πολλά τα τελευταία χρόνια.

Εφημ. Νέα Καστοριά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας...

 

Social Media

Επισκεψιμότητα

Translation