Ads 468x60px

wibiya widget

Νέα Marmaga!

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Καστοριά: Καταρρέουν η μία μετά την άλλη οι δομές

«Λουκέτο» αναμένεται να μπει στο Κ. Ε. Ν. Άργους Ορεστικού, ενώ παρελθόν θα αποτελέσει σύντομα και ο νεοϊδρυθείς Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Ταυτόχρονα, εκφράζονται φόβοι για
τη λειτουργία των ΚΕΠ και των προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι, λόγω έλλειψης χρηματοδοτήσεων


Πολλά χρόνια και πολύ κόπο χρειάστηκε για να δημιουργηθούν κάποιες από τις δομές που διαθέτει σήμερα ο νομός Καστοριάς, όπως είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, που οι φορείς της περιοχής κατάφεραν να κατακτήσουν μαχόμενοι με …νύχια και με δόντια, όταν πριν από αρκετό καιρό τα στρατόπεδα της περιοχής μας αποδυναμώθηκαν, ενώ άλλη μια 20ετία, σχεδόν, μεγάλων προσπαθειών είχε σαν αποτέλεσμα την υπογραφή, τελικά, από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, του Προεδρικού Διατάγματος για τη δημιουργία του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Καστοριάς.

Όσο μακρόχρονη, ωστόσο, ήταν η προσπάθεια κατάκτησης αυτών των δομών τόσο εύκολη, αντίθετα, προφανώς, είναι η …εξαφάνισή τους από τον «χάρτη» της περιοχής μας, αφού σε ό,τι αφορά το πρώτο, όπως δείχνουν τα πράγματα, το …λουκέτο είναι ζήτημα χρόνου, ενώ άμεσα επίκειται να γίνει και η κατάργηση του νεοϊδρυθέντος Φορέα Διαχείρισης της λίμνης, με την αρμοδιότητα της διαχείρισης της λίμνης να ανατίθεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Ηπείρου.

Άμεση η αντίδραση των τοπικών φορέων

Άμεση ήταν η αντίδραση των τοπικών φορέων στις εν λόγω εξελίξεις – τις οποίες πληροφορούμαστε, κυρίως, από δημοσιεύματα του Πανελλαδικού Τύπου –, με πρώτο τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλο, να καταθέτει υπομνήματα στα αρμόδια υπουργεία, ενώ επιστολές απέστειλε και ο δήμαρχος Καστοριάς, Μανώλης Χατζησυμεωνίδης, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του για τα αρνητικά αυτά ενδεχόμενα.

Πιο συγκεκριμένα, με επιστολή του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο κ. Χατζησυμεωνίδης αναφέρει πως η στρατιωτική δύναμη στο νομό μας όχι μόνο δεν πρέπει να απομειωθεί, αλλά, αντιθέτως, να ενισχυθεί, αφού το ένστολο προσωπικό που υπηρετεί στην περιοχή μας δεν επαρκεί για την κοινωνία και για την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας, λόγω της μεγάλης συνοριογραμμής του νομού και του μεγάλου κύματος λαθρομετανάστευσης.

Το γεγονός πως όλο και περισσότεροι πολίτες επιστρέφουν, λόγω της οικονομικής κρίσης, από τα αστικά κέντρα στην ύπαιθρο, αναζητώντας απασχόληση στον πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία), μας γεμίζει με ευθύνη και υποχρέωση να συμβάλλουμε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί στην ανάπτυξη της περιοχής και στη δημιουργία νέων προοπτικών για αυτούς. Αντίθετα με όσα σας αναφέρω, διαπιστώνουμε με έντονη ανησυχία και προβληματισμό ότι τον τελευταίο καιρό, κάθε φορά που επιχειρείται αναδιοργάνωση από μέρους του Γενικού Επιτελείου Στρατού, συμπεριλαμβάνεται κάποια Μονάδα της 15 ΤΑΞΠΖ, η οποία εδρεύει στην Καστοριά και ιδιαίτερα το 585 ΤΠ ΚΕΝ-ΕΚΕ και τα Ελληνικά Φυλάκια των Ελληνοαλβανικών Συνόρων του Νομού Καστοριάς», τονίζει, μάλιστα, στην επιστολή του ο κ. Χατζησυμεωνίδης, επισημαίνοντας, επίσης, πως κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του 585 ΤΠ ΚΕΝ-ΕΚΕ, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έδειξε εμπράκτως την στήριξη της, όποτε χρειάστηκε.

Γιάννα Λούσιου

Εφημ. Σέντρα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας...

 

Social Media

Επισκεψιμότητα

Translation