Ads 468x60px

wibiya widget

Νέα Marmaga!

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

«Εδώ τον Κούπερ απαξίωσαν, εμένα δε θα απαξίωναν;»


Η ομάδα είναι καινούργια και θέλει στήριξη. Πόσο μάλιστα τώρα, που προέρχεται από βαριά ήττα και η σεζόν σε γενικές γραμμές θα είναι δύσκολη. Ο προπονητής του Αρη, μίλησε στην εκπομπή «Οχι στο Κατενάτσιο» των «Αθλητικών Νέων» και σχολίασε όλα όσα έγιναν στο γήπεδο της Τούμπας και όχι μόνο…
«Είμαστε χάλια, συντετριμμένοι από την όλη κατάσταση. Με τη ρέντα που είχε ο ΠΑΟΚ, με αυτά τα δύσκολα σουτ που είχαν ελάχιστες πιθανότητες να μπουν γκολ, ήταν δύσκολο να φτάναμε σε αυτό το επίπεδο. Ειδικά το τέταρτο γκολ του Αθανασιάδη είχε πολύ λίγες πιθανότητες να μπει,και όμως μπήκε. Είναι άσχημα διότι περιμέναμε και θέλαμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο, δυστυχώς όμως έγινε το αντίθετο. Δε μπορέσαμε να τους ικανοποιήσουμε και γι αυτό είμαστε όλοι πάρα πολύ στεναχωρημένοι. Το μόνο ευχάριστο ήταν ότι ήρθαν μετά στο ξενοδοχείο φίλαθλοι όταν έφυγε η ομάδα από την Τούμπα και μας παρότρυναν να συνεχίσουμε, να μην το βάλουμε κάτω. Υπάρχει και δεύτερος γύρος και μπορούμε να πάρουμε τη ρεβάνς από τον ΠΑΟΚ. Η προσπάθεια έγινε από τα παιδιά, θεωρώ ότι δεν μπορεί κανένας να τους επιρρίψει ευθύνες. Απλώς, ήταν αυτή η ρέντα που είχε ο ΠΑΟΚ και πήρε την νίκη. Σίγουρα θέλουμε βελτίωση σε πολλά κομμάτια, ένα από αυτά είναι και η αυτοπεποίθηση. Μέσα από την ατμόσφαιρα που ήταν πολύ δυνατή, πιεστική, κάποιοι παίκτες δε σήκωσαν αυτό το βαρύ φορτίο. Ακόμη βρισκόμαστε σε ένα στάδιο γνωριμίας με τα παιδιά, το λέω αυτό επειδή εξ αρχής τονίσαμε ότι η ομάδα θα «χτιστεί» από την αρχή. Θέλει χρόνο, υπομονή, στήριξη και βοήθεια. Νομίζω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των φιλάθλων μας δίνει αυτή την στήριξη, μας δίνει κουράγιο και με αυτήν θα πορευτούμε».

«Ηταν καλός ο Κάκος»

Στη συνέχεια ο Μάκης Κατσαβάκης σχολίασε τη διαιτησία του Τάσου Κάκου και τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του ματς, χωρίς να έχει διάθεση να επεκταθεί.«Εγιναν πολλά. Δε ξέρω τι ακριβώς γράφτηκε στο φύλλο αγώνα. Δε ξέρω για ποιο λόγο έγινε το επεισόδιο του κ. Δώνη με τον διαιτητή της αναμέτρησης. Πιστεύω ότι ο κ. Κάκος προσπάθησε να κάνει καλά τη δουλειά του, σίγουρα υπέπεσε και αυτός σε κάποια λάθη αλλά δε νομίζω ότι δικαιολογείται να έχει ο ΠΑΟΚ κάποιο παράπονο για να δεχτεί τέτοια επίθεση στα αποδυτήρια. Πιστεύω ότι δεν είχε σφάλματα που θα μπορούσαν να αλλοιώσουν την εικόνα του παιχνιδιού».

«Να απαλύνουμε τον πόνο»

Τόνισε πως στο ματς με τον Πλατανιά, ο Αρης πρέπει να δείξει καλύτερη εικόνα και να απαλύνει τον πόνο των φιλάθλων που πληγώθηκαν μετά την ήττα: «Το θέμα είναι να πάρουμε τους βαθμούς στο επόμενο παιχνίδι για να μπορέσουμε να ανεβάσουμε και άλλο την ψυχολογία μας. Προσπαθούμε να αγγίξουμε το «ταβάνι» μας. Είμαστε μια νέα ομάδα, ακόμη οι ξένοι δεν έχουν προσαρμοστεί πλήρως. Δοκιμάζονται σε κάποιους ρόλους, κάποιες θέσεις μέχρι να βρούμε που μπορούμε να βοηθήσουν. Αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο, δεν μπορώ να προσδιορίσω πόσο. Πρέπει να είμαστε και καλύτεροι και αποτελεσματικοί στο ματς με τον Πλατανια. Να απαλύνουμε την ήττα από τον ΠΑΟΚ και να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Το αξίζει ο κόσμος».

«Δε βοηθούν τον Αρη»

Στη συνέντευξη που έδωσε στα «Αθλητικά Νέα 98,7», ο Μάκης Κατσαβάκης αναφέρθηκε και στα λόγια απαξίωσης που ακούει από διάφορες πλευρές. Ο προπονητής του Αρη, μίλησε και για τους Βελλίδη, Διούδη αλλά και τα περιθώρια βελτίωσης:

«Εδώ τον Κούπερ απαξίωσαν, εμένα δε θα απαξίωναν; Νομίζω ότι αυτοί που θέλουν να πετύχουν αυτόν τον στόχο δε βοηθούν καθόλου τον Αρη. Δεν είναι από την οικογένεια του Αρη. Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι χρειάζεται μια σύμπνοια, οι «υγιείς» φίλαθλοι το έδειξαν. Γεμίσανε το γήπεδο με τον ΟΦΗ, αμέσως μετά την ήττα από τον Πανιώνιο. Αυτό νομίζω τα λέει όλα. Οπως και το χθεσινό. Αυτοί είναι ο Αρης, αυτοί στηρίζουν».

Εκεινο που δεν καταλαβαίνω είναι ότι από την αρχή έχει ξεσπάσει μια κατάσταση που με βάζει στο στόχαστρο και νομίζουν ότι αν φύγει ο προπονητής, θα λυθούν τα προβλήματα ως δια μαγείας. Διαφωνώ ριζικά. Το θέμα δεν είναι ποιος ηγείται αυτή τη στιγμή. Το θέμα είναι ότι η ομάδα θέλει χρόνο και όλα τα παιδιά να καταλάβουν ότι ο θεσμός του προπονητή σε μια ομάδα είναι ιερός και ότι μόνο με την προστασία αυτού του θεσμού η ομάδα μπορεί και φτάνει στα όρια της, με τη βοήθεια του κόσμου. Ότι κάνουν όλοι λάθη, είναι δεδομένο.

«Τελείωσε το επεισόδιο»

Οσον αφορά τους δύο τερματοφύλακες; «Χρησιμοποιώ τον Βελλίδη γιατί δεν θέλω να κρατήσω τον εγωισμό μου. Υπήρξε ένα πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο λύθηκε και γι αυτό παίζει κανονικά. Είναι ένα ντουέτο εξαιρετικό μαζί με τον Διούδη, έχουν εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ τους. Είναι το πιο δυνατό δίδυμο τερματοφυλάκων στην Ελλάδα. Εχω πει ότι θα τους χρησιμοποιώ και τους δύο.

«Περιθώρια βελτίωσης»

Σχολίασε και τους νεαρούς παίκτες της ομάδας: «Εχουν πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης οι νεαροί. Και αν υπήρχε ένας «κορμός» από 5-6 παίκτες που να ήταν πιο έμπειροι, θα απέδιδαν ακόμη καλύτερα. Ακόμη δεν έχουν φτάσει ούτε στο 50% των δυνατοτήτων τους. Στο μέλλον θα προωθηθούν και άλλα παιδιά. Τα δυνατά φιλικά του καλοκαιριού δε βοήθησαν».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας...

 

Social Media

Επισκεψιμότητα

Translation