Ads 468x60px

wibiya widget

Νέα Marmaga!

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Το ΔΝΤ φεύγει από την Ελλάδα!

Η κυβέρνηση λογαριάζει χωρίς το… ΔΝΤ! Αυτή είναι η τελευταία εξέλιξη που έρχεται από το Μαξίμου. Υψηλόβαθμα στελέχη του βλέποντας την στάση του Π. Τόμσεν (που είναι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα) εκτιμούν ότι πρόκειται περί μεθόδευσης με απώτερο στόχο να
αποχωρήσει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα. Σε αυτό, λένε, συνηγορούν και οι κινήσεις και οι δηλώσεις της Κρ. Λαγκάρντ.
Η κυβέρνηση βλέπει ότι από την πλευρά του ΔΝΤ εκτιμούν πια ότι το πρόγραμμα δεν μπορεί να πετύχει και ότι προβάλλουν διαρκώς νέες απαιτήσεις στις διαπραγματεύσεις. Ακόμα και το βιβλίο του Π. Ρουμελιώτη εντάσσεται, λένε, σε αυτό το σχεδιασμό, ενώ παρόμοιες δηλώσεις για νέο πακέτο βοήθειας έχει κάνει και ο νυν εκπρόσωπος της Ελλάδας Π. Κατσάμπας.
Τι σημαίνουν αυτά; Ότι το ΔΝΤ δεν θα εκταμιεύσει την δική του συμμετοχή στην δόση των 31,5 δις. Από εκεί και πέρα ανοίγει ο ασκός του Αιόλου. Θα τα βάλει κάποιος άλλος; Θα αλλάξει συνολικά το πρόγραμμα; Θα χρειαστεί νέος μνημόνιο; Όλα είναι ανοικτά και η τρικομματική κυβέρνηση δεν έχει καμία διαβεβαίωση τι θα γίνει.
Επειδή όμως αυτές οι εξελίξεις «ζωγραφίζονται» στην παγκόσμια σκακιέρα, καλό είναι να σημειώσουμε ότι η Μέρκελ «τρίβει τα χέρια της» - δεν είναι τυχαίο ότι από την ημέρα που είδε τον Α. Σαμαρά δεν έγινε ούτε μία αρνητική δήλωση από όσους την εκφράζουν. Παράλληλα όμως εξ αντικειμένου η Ελλάδα τίθεται απέναντι στον αμερικανικό παράγοντα. Και αυτό πραγματικά ανοίγει τον ασκό του Αιόλου…

AvantiPopoloGR

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας...

 

Social Media

Επισκεψιμότητα

Translation