Ads 468x60px

wibiya widget

Νέα Marmaga!

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Πρόταση του Γιώργου Νικητίδη για την δημιουργία φορέα διαχείρισης καρναβαλιού

Δείτε την πρόταση του αντιπρόεδρου του τοπικού συμβουλίου Καστοριάς Γιώργου Νικητίδη στην χθεσινή συνεδρίαση για την δημιουργία φορέα διαχείρισης καρναβαλιού.
Σκοπός της ίδρυσης (φορέα διαχείρισης του καρναβαλιού) είναι η διατήρηση και συνέχιση της παράδοσης . Με οικονομική αυτονομία χωρίς προκαταλήψεις στις σύγχρονες απαιτήσεις αλλά με ανοιχτούς ορίζοντες, εξωστρέφεια και διάθεση ανανέωσης.


Η συμμετοχή πολιτιστικών συλλογών και καρναβαλιστών ομάδων ήταν και παραμένει καθοριστική. πρέπει να μπούμε όλοι μαζί στην οργάνωση και διατήρηση του κορυφαίου πολιτιστικού εθίμου μας αλλά και στις εύθηνες. Μέσα από τη δική τους δράση το καρναβάλι μας θα διαγράφει κάθε χρόνο ξεχωριστή τροχιά, Οι εκατοντάδες καρναβαλιστές θα αποτελούν την αυθεντική και ζωτική δύναμη των ραγκουτσαριον αποδεικνύοντας ότι το μεγαλύτερο κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός της χώρας στο είδος του μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία και προοπτική το μέλλον.Η υπεραιωνόβια διαδρομή του καστοριανου Καρναβαλιού -ραγκουταριων σε συνδυασμό με την αστείρευτη ευρηματικότητα, την ανατρεπτική σάτιρα που υπονομεύει τους πάντες και τα πάντα και την ευελιξία του στο πνεύμα των καιρών εγγυώνται ένα ευοίωνο καρναβαλικό αύριο.
Στο αύριο αυτό θα πορευτούμε όλοι μαζί με συστηματική δουλειά, αγάπη για την πόλη μας, πάθος για ζωή και τον καλύτερο καρναβαλικό εαυτό μας.
Για ένα καρναβάλι αντάξιο των προσδοκιών και των ονείρων μας! ¨


Μετά την συνεδρίαση

Με χαρά δεχτήκαν τα μέλη αλλά και εκπρόσωποι συλλογών και καρναβαλιστών το άνοιγμα αυτού του θέματος παρουσία του δήμαρχου,

Συμφωνήθηκε μετάξι των μελών της τοπικής κοινότητας 1) η νομική καταρχάς διερεύνηση για το πιο σχήμα μπορεί να έχει .2) μια συγκέντρωση όλων των ενδιαφερόμενων ,πολιτιστικών συλλογών , καρναβαλιστών ομάδων εκπροσώπων μπουλουκιών ΚΛΠ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας...

 

Social Media

Επισκεψιμότητα

Translation