Ads 468x60px

wibiya widget

Νέα Marmaga!

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΣΤΟΡΙΑ:« ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΛΒΑΝΙΑΣ (INTERREG) ΓΙΑ ΤHΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013, στην αίθουσα η Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς η εναρκτήρια συνάντηση για το έργο Τour-Act -ΣχέδιοΔράσης για την προώθηση της διασυνοριακής περιοχής ως ανταγωνιστικό τουριστικό προορισμό,του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας – Αλβανίας (Interreg). Στο πρόγραμμα συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς: η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ως κύριος επικεφαλής-εταίρος, ο Δήμος Καστοριάς και ο Δήμος Πρεσπών και από Αλβανικής πλευράς: η Περιφέρεια Κορυτσάς, και ο Δήμος Μοσχόπολης.

Πρόκειται για μια δράση που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη κοινών διασυνοριακών δραστηριοτήτων των δύο εμπλεκόμενων χωρών (Ελλάδας-Αλβανίας) στον τομέα του τουρισμού. Προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με τους στόχους του έργου, θα βοηθήσουν η κατάρτιση ενός στρατηγικού σχεδίου μάρκετινγκ, ο σχεδιασμός, χαρτογράφηση και ψηφιοποίηση τουριστικών θεματικών διαδρομών, η δημιουργία διαδικτυακής πύλης όπου θα παρουσιάζονται εικονικές περιηγήσεις και η δημοσιότητα (έκδοση ενημερωτικού υλικού, διαλέξεις, ενημερωτικές ημερίδες καθώς και μια δυναμική εκστρατεία των μέσων μαζικής ενημέρωσης).


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε η γνωριμία των εταίρων, η παρουσίαση του προγράμματος και ο καθορισμός των αρμοδιοτήτων του κάθε εταίρου.
Πρόκειται για ένα ακόμη πρόγραμμα του Interreg όπου συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και υλοποιείται μέσω της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, προϋπολογισμού 421.467,82 ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας...

 

Social Media

Επισκεψιμότητα

Translation