Ads 468x60px

wibiya widget

Νέα Marmaga!

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ξεκίνησαν οι διαλέξεις του 2ου Λαϊκού Πανεπιστημίου στην Καστοριά

Με γνωστικό αντικείμενο την Ψυχολογία και τη Συμβουλευτική, ξεκίνησε τις εργασίες του ένας ακόμη θεσμός του Λαϊκού Πανεπιστημίου, το οποίο…
διοργανώνει, αυτή τη φορά, η Ακαδημία Πολιτών σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καστοριάς, το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με το πρώτο, που η θεματολογία του αφορά στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες
και τις Εφαρμοσμένες Τέχνες.
Το 2ο, κατά χρονική σειρά έναρξής του, Λαϊκό Πανεπιστήμιο λειτουργεί με επιτυχία σε 60 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ σε ό,τι αφορά την Καστοριά περιλαμβάνει 26 εβδομαδιαίες τρίωρες διαλέξεις ανά έτος, που θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Επιμελητηρίου.
Η συνολική διάρκεια των επιμορφώσεων είναι 4ετής, ενώ οι θεματικές ενότητες, πλην αυτής του 1ου έτους που είναι συγκεκριμένη και αφορά, όπως προαναφέρθηκε, στην Ψυχολογία και τη Συμβουλευτική, θα συναποφασίζονται μεταξύ των σπουδαστών και των διοργανωτών.
Το νέο Λαϊκό Πανεπιστήμιο της Καστοριάς, ήδη, έκανε το πρώτο του …βήμα, με τη διάλεξη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, με θέμα «Συντροφικότητα σε καιρό κρίσης», ενώ, ταυτόχρονα, τελέστηκε και ο Αγιασμός, με την παρουσία του κόσμου να είναι σημαντική.
«Σκοπός μας είναι η λαϊκή επιμόρφωση των πολιτών της Καστοριάς. Θεωρήσαμε ότι είναι μία καλή πρόταση, την οποία δεχθήκαμε από την Ακαδημία Πολιτών, αν και δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές μας, αλλά έχει έναν κοινωνικό χαρακτήρα και αποφασίσαμε να συνδράμουμε προς την κατεύθυνση υλοποίησής της», εξήγησε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καστοριάς, Μπάμπης Καραταγλίδης, μιλώντας για έναν σημαντικό θεσμό με «έξυπνες» και ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες.
Το «παρών» στην πρώτη διάλεξη που πραγματοποιήθηκε έδωσε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Πολιτών, Ευστράτιος Παπάνης, που καλωσόρισε όλα τα νέα μέλη του νέου Λαϊκού Πανεπιστημίου.
«Οι διαλέξεις του Λαϊκού μας Πανεπιστημίου, ουσιαστικά, είναι μία αφορμή, γιατί αυτό που κάνουμε συνήθως είναι η ψυχολογική υποστήριξη ειδικά σε ανέργους ή σε κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη. Μάλιστα, σε κάποιες περιοχές διοργανώνουμε παράλληλα και σεμινάρια συστημικής οικογενειακής θεραπείας, που είναι βιωματικά και, πρακτικά, βοηθούν τον κόσμο να καταλάβει το θέμα της «Συντροφικότητας σε Κρίση», εξήγησε μάλιστα ο κ. Παπάνης.
Για τις εγγραφές, τέλος, που γίνονται κάθε Δευτέρα από τις 17:30 έως τις 18:00, απαραίτητα δικαιολογητικά είναι μία φωτογραφία ταυτότητας και το ΑΦΜ του υποψηφίου. Το κόστος εγγραφής είναι 80 ευρώ για όλο το έτος, ενώ προβλέπεται έκπτωση 50% για φοιτητές, ανέργους και ευάλωτες ομάδες. Ταυτόχρονα, εκδίδεται και σπουδαστική κάρτα με εκπτωτικές προσφορές από όλη την Ελλάδα. Υπεύθυνη συντονίστρια του νομού Καστοριάς είναι η κ. Ειρήνη Λεπίδα –Ζουρουφίδου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας...

 

Social Media

Επισκεψιμότητα

Translation