Ads 468x60px

wibiya widget

Νέα Marmaga!

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Καστοριά: Συνέντευξη – φωτιά του Κώστα Λιάντση

Αλλαγή …πλεύσης, σε ό,τι αφορά τα καθήκοντά του στην αντιπολίτευση, αποφάσισε ο Κώστας Λιάντσης με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς, όπου είχε έντονες διαφωνίες με το δήμαρχο, Μανώλη Χατζησυμεωνίδη, για το θέμα της ανέγερσης του Αστυνομικού Μεγάρου και το κώλυμα που έχει παρουσιαστεί μετά την εμπλοκή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, που καλείται να αποφασίσει αν αποτελεί Σύγχρονο Μνημείο το οθωμανικό κτίριο που υπάρχει μέσα στο στρατόπεδο Μαθιουδάκη.

Ο κ. Λιάντσης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δύο ημέρες μετά τη συνεδρίαση, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη διαδικασία της ψηφοφορίας σε ό,τι αφορά το επίμαχο ζήτημα, ενώ επέρριψε ευθύνες στον κ. Χατζησυμεωνίδη για τη συμπεριφορά του.

«Ο κ. δήμαρχος έχασε τον …έλεγχο, «κατήργησε» τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και προσπάθησε να περάσει τη δική του πρόταση. Ο κ. Στεργίου …αδειάστηκε και αυτό απαγορεύεται και από τον κανονισμό λειτουργίας του δήμου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιάντσης, κάνοντας λόγο για μια εναγώνια προσπάθεια και μία εμμονή του δημάρχου για τη λήψη της απόφασης.

«Ο κ. Χατζησυμεωνίδης φοβήθηκε μήπως έχει …εσωκομματικές απώλειες και θέλησε να επιβάλει την πρότασή του. Αυτό είναι δικό τους θέμα, όμως», συνέχισε ο κ. Λιάντσης, εξηγώντας πως η πρόταση που κατέθεσε για το θέμα του Αστυνομικού Μεγάρου ήταν διαφορετική από αυτή του δημάρχου, αφού αφορούσε στο χώρο ανέγερσης του Αστυνομικού Μεγάρου, κάτι που έλειπε από την πρόταση των κ.κ. Χατζησυμεωνίδη και Κοντόπουλου, που ζητούσαν απλώς την εφαρμογή της μελέτης. «Ο κ. Κοντόπουλος, λίγο νωρίτερα, επέμενε ότι η μελέτη μπορεί να εφαρμοστεί και στον παρακείμενο χώρο. Με βάσει, όμως, τη νομοθεσία αυτό δεν μπορεί να γίνει ποτέ», εξήγησε.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης διαφώνησε και σε σχέση με την …ομοφωνία της απόφασης, αφού, όπως τόνισε, η ομάδα του μειοψήφησε, ενώ επιφυλάχθηκε για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει αν η απόφαση έχει καταγραφεί ως ομόφωνη.

Ερωτηματικά για τη στάση του δημάρχου

«Ο κ. δήμαρχος δεν θέλει Αστυνομικό Μέγαρο. Δεν μπορεί το 2004 να ψήφισε την παραχώρηση και τώρα να μην ψηφίζει την ανέγερση. Προφανώς σκέφτεται το πολιτικό του μέλλον και θέλει να έχει κάποιους συλλόγους μαζί του. Αυτή η εμμονή και ο τρόπος που χειρίζεται το θέμα δημιουργεί πολλά ερωτηματικά», είπε ακόμη ο κ. Λιάντσης, ενώ ερωτώμενος για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από τη στάση του δημάρχου, δήλωσε: «Ο ίδιος ο κ. Παπουλίδης μίλησε για συμφέροντα».

Ο δήμος εδώ και δύο χρόνια …ταλανίζεται!!!

Επιπρόσθετα, ο Κώστας Λιάντσης κατηγόρησε για εμπάθεια, εγωισμό και κακία τον δήμαρχο Καστοριάς, αναφερόμενος στη συμπεριφορά του απέναντι στον ίδιο, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει εκ νέου τη δημοτική Αρχή στις επόμενες εκλογές, αφού, όπως δήλωσε, δεν είναι ικανοποιημένος από το επίπεδο του δήμου.

«Ο δήμος εδώ και δύο χρόνια ταλανίζεται. Δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι το δημοτικό συμβούλιο. Επί δύο χρόνια προσπάθησα να στηρίξω τη δημοτική Αρχή λόγω των δυσκολιών του Καλλικράτη. Δεν έχω συνηθίσει να κάνω στείρα αντιπολίτευση και για αυτό κατηγορήθηκα. Μπορεί να είμαστε φίλοι με τον κ. Χατζησυμεωνίδη, αλλά για το καλό του τόπου δεν υπάρχουν φιλίες. Από δω και πέρα θα κριθεί, γιατί τώρα πρέπει να κριθεί. Από δω και στο εξής θα ασκήσω την αντιπολίτευση που πρέπει», σημείωσε ο κ. Λιάντσης και πρόσθεσε: «Με προβληματίζει ότι σ’ αυτόν τον τόπο ό,τι διεκδικήσαμε και ό,τι προσπαθήσαμε να κάνουμε, αυτή τη στιγμή, χάνεται. Δεν πρέπει λοιπόν να αλλάξουμε ρότα; Δεν πρέπει να είμαστε πιο διεκδικητικοί; Ο κ. Παπουλίδης ως δήμαρχος ήταν πολύ διεκδικητικός. Έτρεχε και πίεζε».

Γιάννα Λούσιου

Εημερίδα ΣΕΝΤΡΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας...

 

Social Media

Επισκεψιμότητα

Translation