Ads 468x60px

wibiya widget

Νέα Marmaga!

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Υλοποίηση προγράμματος παραγωγής βιοκαυσίμου από τηγανέλαιο στο Δήμο Σκύδρας

Στη φάση της υλοποίησης εισέρχεται ‘’ το πρόγραμμα παραγωγής βιοκαυσίμου από την επεξεργασία οικιακού τηγανέλαιου ,, που εφαρμόζει ο Δήμος Σκύδρας με τη συνεργασία του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας.

Ετσι , μετά την έγκριση της ομώνυμης προγραμματικής σύμβασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, ο Δήμος Σκύδρας σε συνεννόηση με τα Σχολεία, τους αντίστοιχους Συλλόγους Γονέων – Κηδεμόνων και τους Προέδρους των Κοινοτήτων της περιοχής έχει τοποθετήσει δοχεία συλλογής του τηγανέλαιου στα εξής σημεία:

Γυμνάσιο – Λύκειο Καλής , Δημοτικά Σχολεία : Καλής , Προφήτη Ηλία , Μανδάλου , Λύκειο Σκύδρας , Γυμνάσιο Σκύδρας , 1 - 2 Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας και Δ.Ε.Υ.Α. Σκύδρας .

Οι ποσότητες που θα συγκεντρώνονται θα παραδίδονται για διύλιση από τα τεχνικά εργαστήρια του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας απ ΄ όπου ο Δήμος θα παραλαμβάνει το 51% του βιοκαυσίμου και το 49% θα παρακρατείται ως αμοιβή του Τ.Ε.Ι. χωρίς άλλη οικονομική απαίτηση.

Υπενθυμίζεται ότι σκοποί της παραπάνω δράσης είναι :

1) Η προστασία του περιβάλλοντος , αφού ένα λίτρο τηγανέλαιου που χύνεται στο έδαφος μπορεί να μολύνει μέχρι ένα εκατομμύριο λίτρα νερού για αρκετά χρόνια και

2) Το παραγόμενο βιοκαύσιμο θα χρησιμοποιηθεί ως καύσιμη ύλη στα Σχολεία , αφού προηγουμένως αναμειχθεί με το πετρέλαιο θέρμανσης .

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται μείωση του κόστους θέρμανσης και συνακόλουθα περιορισμός των ρυπογόνων αερίων που απελευθερώνονται στο περιβάλλον μετά την καύση.

Όπως συνάγεται εξ όσων έχουν εκτεθεί ανωτέρω , από την ανταπόκριση και την συμμετοχή του κάθε νοικοκυριού θα εξαρτηθεί η επιτυχία του όλου εγχειρήματος και φυσικά η συνέχιση και η επέκτασή του σ ΄ όλη τη επικράτεια του Δήμου Σκύδρας .

Τέλος, μπορεί ν ΄ αποτελέσει μια καλή πρακτική που ίσως μιμηθούν άλλοι φορείς .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας...

 

Social Media

Επισκεψιμότητα

Translation