Ads 468x60px

wibiya widget

Νέα Marmaga!

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Γνωρίστε την Ελληνίδα "σιδηρά κυρία" των τραπεζών

Την διαχείριση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ανέλαβε η 39χρονη Αναστασία Σακελλαρίου, η οποία ήδη χαρακτηρίζεται από τα Μέσα ως η «σιδηρά» κυρία των τραπεζών. Γνωρίστε περισσότερα για εκείνη.

1. Ήταν αποκλειστική επιλογή της Τρόικα για την ανακεφαλαιοποίηση και την εξυγίανση των τραπεζών.

2. Είναι απόφοιτος της Αρσακείου (1991) και των Πανεπιστημίων Warwick και Reading στης Μ. Βρετανίας (κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με ειδίκευση στο International Banking & Financial Services).

3. Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε από τον τομέα του Investment Banking στο Λονδίνο, ενώ στη συνέχεια κατείχε σημαντικές θέσεις σε μεγάλες τράπζες σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

4. Ειδικεύτηκε στους τομείς της πίστης και αναδιάρθρωσης πιστώσεων, της διαχείρισης ενεργητικού-παθητικού και της διαχείρισης κινδύνων με βασική αρμοδιότητα τις εισηγήσεις αναδοχής ή μη πιστωτικών κινδύνων σχετιζόμενων με σύνθετες συναλλαγές.

5. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2009 και αμέσως εντάχθηκε στον όμιλο της τράπεζας Πειραιώς ως ειδική σύμβουλος διοίκησης. Το 2010 αποχώρησε και επέστρεψε στην αγορά ως σύμβουλος του τότε αντιπροέδρου και νυν επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Χάρη Σιγανού.

6. Mέχρι το τέλος του 2012 ήταν Chief Risk Officer στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όπου, μεταξύ άλλων ήταν υπεύθυνη στο έργο απορρόφησης της Aspis Bank και στο έργο του ελέγχου από την Blackrock.



Πηγή: dete.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας...

 

Social Media

Επισκεψιμότητα

Translation