Ads 468x60px

wibiya widget

Νέα Marmaga!

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Πετσάλνικος: Τραγικές συνέπειες από τη συρρίκνωση του ΤΕΙ μας

Ο σχεδιασμός και οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας θα έχουν τραγικές συνέπειες για την Ανώτατη Εκπαίδευση και την ανάπτυξη στην Δυτική Μακεδονία.
Η κατάργηση τμημάτων στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Περιφέρειας και ειδικότερα η πρωτοφανής και αδικαιολόγητη συρρίκνωση του Τ.Ε.Ι της
Καστοριάς δεν έχουν ακαδημαϊκή- επιστημονική λογική, αλλά ούτε υπακούουν σε σοβαρό σχεδιασμό Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Είχα προειδοποιήσει με δηλώσεις μου στις 14 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, για τους κινδύνους που υπήρχαν και το πλήγμα που θα επιφέρουν στην περιοχή τέτοιες απόψεις. Είχα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά διάφοροι αρμόδιοι και μη, επέδειξαν άγνοια κινδύνου, αδιαφορία και ανικανότητα.
Τελικώς οι σχεδιασμοί και οι απόψεις της Κυβέρνησης ξηλώνουν την Ανώτατη Εκπαίδευση σε αυτήν την ακριτική περιφέρεια, συρρικνώνοντας το Τ.Ε.Ι και διαλύοντας το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας,(που με πολύ κόπο και σοβαρό σχεδιασμό είχε δημιουργηθεί πριν από χρόνια),καταργώντας και την Αρχιτεκτονική Καστοριάς που είχε ιδρυθεί τον Φεβρουάριο του 2010.
Η ακριτική περιοχή μας έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκης οικονομικής, κοινωνικής, εκπαιδευτικής, πολιτιστικής ανάπτυξης.
Σε αυτήν την πολλαπλή ανάπτυξη συνέβαλε και συμβάλλει τα μέγιστα και η Ανώτατη Εκπαίδευση.
Η Κυβέρνηση πρέπει να ανακαλέσει άμεσα το διαλυτικό της σχέδιο και να συζητήσει σοβαρά για την ουσιαστική στήριξη και αναβάθμιση της Ανώτατης Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Δυτική Μακεδονία. Δεν υπάρχει χώρος για καμία δικαιολογία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας...

 

Social Media

Επισκεψιμότητα

Translation