Ads 468x60px

wibiya widget

Νέα Marmaga!

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Δραστηριότητες του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας - Γιαννιτσών

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας – Γιαννιτσών, ως φορέας ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης ανήλικων μαθητών και ενήλικων σε περιβαλλοντικά ζητήματα, πραγματοποίησε κατά το μήνα Μάρτιο σειρά από ενδιαφέρουσες δράσεις:



Με την ιδιότητα του συντονιστή του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Σχολικοί Κήποι», το Κέντρο μας διοργάνωσε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Πέλλας (Τομέας Σχολικών Δραστηριοτήτων), τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Πέλλας (Τομέας Σχολικών Δραστηριοτήτων), το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας και το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου/Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Έδεσσας, δύο ημερίδες - δράσεις με τίτλο «Καλλιέργεια ‘Σχολικών Κήπων’ στο Διαδίκτυο». Κεντρικός ομιλητής και συντονιστής του εργαστηρίου ήταν ο κος Γιώργος Φεσάκης, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Οι ημερίδες πραγματοποιήθηκαν στην Έδεσσα, στο εργαστήριο πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013 και στα Γιαννιτσά, στο εργαστήριο πληροφορικής του 3ου ΓΕΛ, την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 και τις παρακολούθησαν συνολικά 50 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας. Πολύτιμη η συμβολή στην επιτυχή πραγματοποίηση των ανωτέρω ημερίδων των διευθυντών και των υπευθύνων εργαστηριών των δύο σχολείων, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.



κλικ για μεγέθυνση
Ως Συντονιστής Φορέας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Απορρίμματα: τα χρήσιμα άχρηστα» και συνεργάτης του διοργανωτή φορέα που ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, το Κέντρο μας συμμετείχε στις ημερίδες για το πιλοτικό πρόγραμμα «Αρχιμήδης» που πραγματοποιήθηκαν στην Αριδαία, τα Γιαννιτσά και την Έδεσσα, στις 11, 12 και 15 Μαρτίου αντίστοιχα. Οι ημερίδες απευθύνονταν σε στελέχη εκπαίδευσης, και στόχευαν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής Σχολικής Κοινότητας για την ανακύκλωση των τηγανελαίων στα σχολεία της.


Εν συνεχεία το Κέντρο μας διοργάνωσε στον Αλευρόμυλο Σαλαμπάση στην Έδεσσα, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013, σε συνεργασία με τo Γυμνάσιο Σκύδρας Ημερίδα-Δράση αναφορικά με το νερό, καθώς και το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της Έδεσσας και της ευρύτερης περιοχής. Στην ημερίδα συμμετείχαν σχολεία από 9 χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Αγγλία, Τουρκία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία και Ουγγαρία) με 30 καθηγητές/τριες και 40 μαθητές/τριες, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης – Δράση: Comenius Πολυμερείς σχολικές συμπράξεις με κωδικό 2011-1-TR1-COM06-24657 10 και τίτλο: «I am a child, a safe world is my human right», που συμμετέχει το Γυμνάσιο Σκύδρας. Παράλληλα στην Ημερίδα πραγματοποιήθηκε εισήγηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, εκ μέρους του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου από τον κ. Λούβρη Άρη με θέμα «Ασφάλεια στο διαδίκτυο και Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο».



κλικ για μεγέθυνση
Με την ευχή οι εμπλεκόμενοι στα ανωτέρω, μαθητές και ενήλικες-μέλη της τοπικής κοινωνίας, να ευαισθητοποιηθούν ώστε να συμμετάσχουν ενεργά στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση εγχειρημάτων συμβατών με το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον στο οποίο διαβιούν, το ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση των δράσεων, αλλά και όσους συμμετείχαν σε αυτές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας...

 

Social Media

Επισκεψιμότητα

Translation