Ads 468x60px

wibiya widget

Νέα Marmaga!

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

«Τιτανομαχία» Κυπέλλου!

Ένας σπουδαίος τελικός κυπέλλου θα λάβει χώρα αύριο στο Δημοτικό Στάδιο της Καστοριάς μεταξύ του Παναργειακού Άργους Ορεστικού και της Α.Ε. Γραμμοχωρίων. -Με ανεβασμένο το ηθικό και οι δύο ομάδες που η κάθε μια για διαφορετικούς λόγους θέλει το βαρύτιμο τρόπαιο.
Κομπλέ οι «κοκκινόμαυροι», εν αντίθεση με τα «ελάφια» που δεν θα έχουν στην αποστολή τον τραυματία Βασίλη Γαλάτη. Ξεσηκωμός σε Άργος και Μανιάκι με τους φιλάθλους να ετοιμάζουν εκπληκτική ατμόσφαιρα. –Ο «άρχων» της αναμέτρησης ορίσθηκε ο κ. Απόστολος Ντούκας.
Ο υπ' αριθμόν 35ος τελικός κυπέλλου (Ώρας έναρξης 15:00 μ. μ.) θα διεξαχθεί αύριο (17/03) μεταξύ δύο σπουδαίων και ιστορικών συλλόγων, που έχουν προσφέρει και συνεχίζουν θα προσφέρουν στο καστοριανό ποδόσφαιρο.

Ο λόγος για τον Παναργειακό Άργους Ορεστικού και την Α.Ε. Γραμμοχωρίων. Ο μεν πρώτος φέτος επέστρεψε στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα (ήτοι Δ' Εθνική), ωστόσο δεν τα κατάφερε και πήγε την άγουσα ξανά για τα τοπικά πρωταθλήματα.

Ατό βέβαια δεν λέει και πολλά τουναντίον οι «κοκκινόμαυροι» που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις συγκαταλέγονται στις πιο ισχυρές ομάδες του νομού και αυτό μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι για τα Γραμμοχώρια και τους ανθρώπους του συλλόγου να έχουν μελετήσει εκ βάθους τον αντίπαλο, παρακολουθώντας πολλάκις μέσα στη χρονιά.

Αν και όπως προείπαμε δεν τα κατάφεραν οι Αργείτες να παραμείνουν στην κατηγορία και να δηλώσουν συμμετοχή στην Ενιαία Γ' και Δ' Εθνική παλεύουν επί ίσοις όροις όλα τα εναπομείναντα τα παιχνίδια και πλέον βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, μετά και την επιστροφή του «βαρύ πυροβολικού», Χρήστου Καλύβα.

Από την αντίπερα όχθη τα Γραμμοχώρια αν και αγωνίζονται στην Α' τη τάξη τοπική κατηγορία δεν θα πέσουν αμαχητί και βέβαια αν υποτιμηθούν από τον αντίπαλο, τότε μπορούν να συμβούν πολλά μέσα στο 90λεπτο.

Τα «ελάφια» που φημίζονται για το πείσμα τους διαθέτουν ένα συμπαγές σύνολο εδώ και χρόνια και με την προσθήκη του «μπόμπερ» Γρηγόρη Μήλιου, αλλά και του αδελφού του Σωτήρη Μήλιου πραγματοποιούν μια αξιοζήλευτη πορεία στο πρωτάθλημα όπου μέχρι στιγμής βρίσκονται στην 3η θέση, ενώ μπορούν να καυχιόνται ότι απέκλεισαν από τον θεσμό του κυπέλλου το μεγάλο φαβορί, που ακούει στο όνομα Καστοριά!

Λίγη σημασία έχει αυτό, διότι ο προπονητής, Μπάμπης Θεοχάρης θα στερηθεί τις υπηρεσίες του «μετρ των στημένων φάουλ» και πολύπειρο εγκεφαλικό παίκτη, Βασίλη Γαλάτη, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στον πόδι του με το ενδεχόμενο να εγχειριστεί.

Αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές των «πρασίνων» να τα δώσουν όλα και να αφιερώσουν το κύπελλο στον άτυχο παίκτη, ενώ την θέση του Γαλάτη αναμένεται να πάρει το ταλαντούχος, Νίκος Νικολαϊδης, ο οποίος μπορεί να τον αντικαταστήσει επάξια.


ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΑ: «Παρών» ο Πρόεδρος στην προπόνηση

Όσον αφορά τώρα τα τελευταία νέα των Γραμμοχωρίων ένα 24ωρο πριν τον μεγάλο τελικό η προετοιμασία για το κύπελλο ολοκληρώθηκε κάτω από άριστες συνθήκες, καθώς στο γήπεδο της Ποριάς έδωσαν το «παρών» 23 ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι έτοιμοι να πετύχουν τον μεγάλο στόχο της χρονιάς.

Κοντά στην ομάδα και στην προσπάθεια που κάνει βρέθηκε σήμερα η διοίκηση του ιστορικού σωματείου και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος, Λάρυς Τσάπας και ο Αντιπρόεδρος, Θεοφάνης Τοκατλίδης.

Ο «ισχυρός άνδρας» των Γραμμοχωρίων παρακολούθησε ήσυχα την προπόνηση και ύστερα μίλησε στους παίκτες αποβάλλοντας έτσι το άγχος που τους καταβάλλει.

Μάλιστα ο κ. Τσάπας τόνισε τους ποδοσφαιριστές ότι αυτό που έχουν πετύχει είναι μέσα από σκληρή δουλειά και ότι αύριο στο γήπεδο είναι να χαρούν το ματς.

Ωστόσο ο ίδιος μέσα του βαθιά θέλει όσο τίποτε το κύπελλο για λόγους πρεστίζ και εικόνας, την οποία «χτίζει» ο επιχειρηματίας από την μέρα που ανέλαβε τις τύχες του συλλόγου.

Η αποστολή του συλλόγου θα συγκεντρωθεί στο μεσημεράκι (12:00) στο «Café 75» και ύστερα όλοι μαζί παίκτες, διοίκηση και τεχνικό τιμ θα αναχωρήσουν για το γήπεδο της Καστοριάς.


Ο ρέκορντμαν Γρηγόρης Μήλιος...

Ένα απίστευτο ρεκόρ θα προσπαθήσει να κρατήσει στον αυριανό 35ο τελικό Κυπέλλου Καστοριάς, ο επιθετικός των Γραμμοχωρίων, Γρηγόρης Μήλιος.

Ο νεαρός «κίλερ» των «ελαφιών» απαριθμεί στο πλούσιο παλμαρέ του τρία χρυσά μετάλλια και 3 σερί κύπελλα, τα οποία και κατέκτησε με την ομάδα του Κάστορα τις περιόδους (09-10, 10-11, 11-12) και δύο χαμένους τελικούς στην καριέρα του.

Αυτό το ρεκόρ θέλει μάλιστα να το συνεχίσει με την ομάδα στην οποία αγαπά και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να γίνει ο ρέκορντμαν των κυπέλλων του νομού.

Ο Μήλιος που βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα έχει πίστη και συνάμα πείσμα να δώσει όλες του τις δυνάμεις και να βάλει άλλο ένα κύπελλο στην καριέρα του, όπου δε θα ηγηθεί της επίθεσης και από τον οποίο και περιμένουν άπαντες πολλά ως προς το θέμα του σκοραρίσματος.

Πάντως έχει εκπληκτική παράδοση και όποτε του παρουσιάζεται ευκαιρία διάκρισης τότε πάντα βρίσκεται σε φόρμα και δίνει το 100% των δυνατοτήτων του για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός καθαυτός.


ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Χαμηλοί τόνοι-Απαγόρευση δηλώσεων από την διοίκηση!!!

Στο «στρατόπεδο» του Παναργειακού Άργους Ορεστικού επικρατεί απόλυτη ηρεμία και προσήλωση ως τον στόχο της κατάκτησης του κυπέλλου με τους ποδοσφαιριστές να είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι για τη μάχη των 90 λεπτών.

Αυτή η ηρεμία την οποία ζήτησε ο κ. Βαγγέλης Σιώμος ασπάζεται και η διοίκηση του κ. Τζήμα με τον Πρόεδρος να απαγορεύει τους παίκτες να προβούν στα ΜΜΕ σε οποιεσδήποτε δηλώσεις για τον τελικό.

Οι «ροσσονέρι» κρατάνε χαμηλούς τόνους και δεν θέλουν να πουν πολλά λόγια, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να τελειώσει ο... Γολγοθάς και να κατακτηθεί το κύπελλο.

Άλλωστε άπαντες γνώριζαν ότι η χρονιά στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής του 3ου ομίλου δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, όμως η διοίκηση έμεινε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια, ωστόσο, θέλει όσο καμία άλλη φορά το κύπελλο να επιστρέψει στο Άργος μετά από πολλά χρόνια.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ο προπονητής, Βαγγέλης Σιώμος θα παρατάξει την πιο δυνατή ενδεκάδα, όπου πιθανόν να παρουσιάσει ένα 4-3-3 εκμεταλλευόμενος την καλή κατάσταση των Βελλίδη, Τσαμτσάκη και του γκολτζή, Χρήστου Καλύβα.

**Αξίζει να αναφερθεί ότι ο τελικός «μαγνητίζει» τα βλέμματα όλων των ποδοσφαιρόφιλων, γι' αυτό αναμένεται αν είναι καλός ο καιρός στην Καστοριά να βρεθεί πολύς κόσμος. Ενώ και οι φίλαθλοι των δύο «μονομάχων» προετοιμάζονται πυρετωδώς και αναμένεται να δημιουργήσουν εκπληκτική ατμόσφαιρα.

**Ο κ. Απόστολος Ντούκας ορίσθηκε να «σφυρίξει» τον μεγάλο τελικό κυπέλλου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας...

 

Social Media

Επισκεψιμότητα

Translation