Ads 468x60px

wibiya widget

Νέα Marmaga!

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

F1: Νίκη για Rosberg και Mercedes στην Αυστραλία

O Nico Rosberg ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του πρώτου φετινού Grand Prix, στην πίστα Albert Park της Αυστραλίας, χαρίζοντας στην Mercedes την πρώτη νίκη στη νέα τούρμπο-υβριδική εποχή κινητήρων για τη Formula 1.




Ο Αυστραλός Daniel Ricciardo στην πρώτη του εμφάνιση με την ομάδα της Red Bull τερμάτισε στη δεύτερη θέση, ενώ ο εκπληκτικός Kevin Magnussen, στην πρώτη του εμφάνιση στην Formula 1, έφερε το μονοθέσιο της McLaren στην τρίτη θέση του βάθρου.

Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Rosberg έκανε μια εξαιρετική εκκίνηση και από την τρίτη θέση του grid κατάφερε να περάσει τον Daniel Ricciardo και τον team mate του Lewis Hamilton και να στρίψει πρώτος στην πρώτη στροφή. Εκμεταλλευόμενος την υπεροχή της Mercedes W05 και την απουσία προβλημάτων αξιοπιστίας κατάφερε και έχτισε γρήγορα διαφορά από τους υπόλοιπους οδηγούς.

Το ατύχημα του Valtteri Bottas, που χτύπησε στον τοίχο με το μονοθέσιο της Williams με αποτέλεσμα να ξεζανταριστεί το λάστιχό του και μπει στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας, δεν επηρέασε τον Γερμανό, που με την επανεκκίνησή απομακρύνθηκε και πάλι και έφτασε εύκολα στην πρώτη φετινή του νίκη και την τέταρτη συνολικά στην καριέρα του στην Formula 1.

Ο Lewis Hamilton με τη δεύτερη Mercedes θα κρατήσει από την Αυστραλία μόνο τη χθεσινή pole position. Ο Βρετανός δεν ξεκίνησε καλά και έπεσε γρήγορα στην τέταρτη θέση, ενώ προβλήματα με τον κινητήρα της W05 τον οδήγησαν τελικά στην εγκατάλειψη μόλις στον 3ο γύρο.


Η πρωταθλήτρια Red Bull έδειξε μετά στις χειμερινές δοκιμές να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και να βρίσκεται αρκετά πίσω σε επίπεδο επιδόσεων. Η σημερινή εμφάνιση του Ricciardo όμως δεν άφηνε να φανεί κάτι τέτοιο. Μπροστά στους συμπατριώτες του, ο Αυστραλός έκανε εξαιρετικό αγώνα και στην πρώτη εμφάνιση με το μονοθέσιο της Red Bull κατάφερε να πάρει τους βαθμούς τη δεύτερης θέσης και να ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο.

Αντίθετα με τον rookie της ομάδας, ο περσινός πρωταθλητής, Sebastian Vettel, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με το μονοθέσιό του, συνεχίζοντας την κακή εμφάνιση που είχε και στα προκριματικά. Τα προβλήματα με την απόδοση του κινητήρα της Renault συνεχίστηκαν και στον αγώνα και έτσι, μετά από μόλις 5 γύρους, ο Vettel έκανε παρέα στον Hamilton εγκαταλείποντας και αυτός τον αγώνα νωρίς.

Αν υπήρχε βραβείο MVP για τον αγώνα, αυτό σίγουρα θα πήγαινε στον πρωτοεμφανιζόμενο Kevin Magnussen, που στην πρώτη του εμφάνιση στην Formula 1 κατάφερε όχι μόνο να βρεθεί εμπρός από τον πολύπειρο team mate του Jenson Button, αλλά και να ανέβει στο βάθρο, δικαιώνοντας την McLaren για μια επιλογή που πολύ χαρακτήριζαν ως ρίσκο.

Ο Button ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 4η θέση, με τους Jenson Button, Fernando Alonso, Valtteri Bottas, Nico Hulkenberg, Kimi Raikkonen, Jean-Eric Vergne και Daniil Kvyat να ολοκληρώνουν την πρώτη δεκάδα. Στους άτυχους του αγώνα ο Felipe Massa. Περιμέναμε να είναι από τους πρωταγωνιστές του αγώνα, αλλά ο Kamui Kobayashi έχασε το φρενάρισμα για την πρώτη στροφή στην εκκίνηση και έπεσε πάνω στον βραζιλιάνο της Williams, στέλνοντας και τους δυο εκτός αγώνα από την πρώτη κιόλας στροφή.


Με σχεδόν τα μισά μονοθέσια εκτός και τα περισσότερα μάλιστα λόγω αξιοπιστίας, είναι νωρίς για συμπεράσματα και προβλέψεις. Το σίγουρο είναι ότι ο πρώτος αγώνας της χρονιάς επιβεβαίωσε το ανακάτεμα της τράπουλας που αναμέναμε και έδειξε ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι το πιο ενδιαφέρων των τελευταίων ετών. Επόμενος αγώνας είναι το Grand Prix Μαλαισίας που θα διεξαχθεί στις 30 Μαρτίου.

H τελική κατάταξη του GP Αυστραλίας

Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος

1. Nico Rosberg Mercedes 1h32m58.710s

2. Daniel Ricciardo Red Bull-Renault +24.525s

3. Kevin Magnussen McLaren-Mercedes +26.777s

4. Jenson Button McLaren-Mercedes +30.027s

5. Fernando Alonso Ferrari +35.284s

6. Valtteri Bottas Williams-Mercedes +47.639s

7. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes +50.718s

8. Kimi Raikkonen Ferrari +57.675s

9. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Renault +1m00.441s

10. Daniil Kvyat Toro Rosso-Renault +1m03.585s

11. Sergio Perez Force India-Mercedes +1m25.916s

12. Adrian Sutil Sauber-Ferrari +1 γύρο

13. Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari +1 γύρο

14. Max Chilton Marussia-Ferrari +2 γύρους

15. Jules Bianchi Marussia-Ferrari +8 γύρους


Εγκαταλείψεις:

Romain Grosjean Lotus-Renault

Pastor Maldonado Lotus-Renault

Marcus Ericsson Caterham-Renault

Sebastian Vettel Red Bull-Renault

Lewis Hamilton Mercedes

Kamui Kobayashi Caterham-Renault

Felipe Massa Williams-Mercedes

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας...

 

Social Media

Επισκεψιμότητα

Translation