Ads 468x60px

wibiya widget

Νέα Marmaga!

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ο Ronnie Wood θέλει δύο Keith Richards για πρωινό

Τη χρονιά που οι Rolling Stones γιορτάζουν τα 50 τους χρόνια (φέτος) και την εβδομάδα που κυκλοφορεί το GRRR!, αυτό που ήρθε ως η πιο ολοκληρωμένη τους συλλογή μέχρι σήμερα (αυτήν που διανύουμε), το ΟΝΕΜΑΝ αποφασίζει να αποδώσει δικαιοσύνη.
Τεράστιος ο Mick Jagger (μακάρι να ήτανε παππούς μας), τελείως τρελός ο Keith Richards (καλύτερα να μην ήτανε, γιατί θα μας έφερνε συνέχεια σε δύσκολη θέση), αλλά ας γράψει κάποιος ότι οι Ronnie Wood και Charlie Watts είναι -με τον τρόπο τους- δύο από τους πιο ουσιαστικούς ροκ σταρ που (δεν) γνώρισες ποτέ.

Το να βρίσκεσαι, περιοδεύεις, ηχογραφείς, τζαμάρεις δίπλα σε έναν ημίτρελο σαν τον Richards που σκαρφαλώνει σε καρυδιές δεν σου εξασφαλίζει και πολύ χώρο για να αναπτύξεις τη δική σου ρουτίνα παράνοιας. Δηλαδή όσο μεγάλος παίκτης και να 'σαι, αν σε ρίξουν στην ίδια ενδεκάδα με τον Messi, την έκατσες, θα εξαντλήσεις το ταλέντο σου στα αράουτ.


Εν προκειμένω, ο Wood ήταν λογικό να είναι διπλά χαμένος στη σκιά του Keith, γιατί είχε μπροστά του -ή δίπλα του- έναν διαολεμένα καλό κιθαρίστα



Πιο καλό από τον ίδιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν τον φιλοξενούσες στο σπίτι σου για μια εβδομάδα, δεν θα 'πεφτες πάνω σε έναν ροκ σταρ βγαλμένο από τα πιο κλισέ σχετικά coffee table books της εκδοτικής ιστορίας.

Μπορεί ο χρόνος να έχει υπάρξει αμείλικτος με τα κύτταρα του προσώπου του και οι ρυτίδες να μην εξαφανίζονται ούτε με 7 βαρβάτα botox, αλλά μην πας και πολύ μακριά.

Εδώ και δυο βδομάδες, ο Ronnie προανήγγειλε τον γάμο του με την θεατρική παραγωγό, Sally Humphries, αφού ζήτησε το χέρι από τον πατέρα της. Σιγά το νέο; Δες λίγο τα στατιστικά. Ο πατέρας της Sally είναι μόλις έναν χρόνο μεγαλύτερος από τον Ronnie. Η Sally είναι 31 χρόνια μικρότερη από τον Ronnie. Επίσης, η Sally είναι η τρίτη γυναίκα την οποία θα παντρευτεί ο Wood.


Κι ενώ κοιτώντας φευγαλέα τη φωτογραφία του νομίζεις ότι βλέπεις έναν συγγενή -μην πω τον ίδιο- του Στάθη Ψάλτη, αξίζει να σημειωθεί ότι τη δεύτερη γυναίκα του, ο Wood τη χώρισε μετά από 20 χρόνια γάμου για τα μάτια (περίπου) μιας 21χρονης σερβιτόρας, της Ekaterina Ivanova, με την οποία είχε δεσμό για λίγους μήνες τελικά.



The Rolling Stones: Gimme Shelter από MUSICNVISION


 Το τελευταίο του φλερτ βέβαια ήταν η 32χρονη εκκωφαντική και κάπως σαλεμένη Βραζιλιάνα καλλονή, η Ana Araujo, με την οποία δεν τα έβρισκαν στο lifestyle. Πολύ του έξω αυτή, πολύ του μέσα ο Ronnie, έ πολύ θέλει ο άνθρωπος για να χωρίσει;

Τα γκομενικά του βέβαια είναι (και πρέπει να είναι) το λιγότερο. Ο σχεδόν 40 χρόνια Rolling Stone Wood είναι ένας από τους ούτε 20 μουσικούς που έχουν μπει στο πάνθεον του Rock and Roll Hall of Fame με δύο διαφορετικές μπάντες. Πρώτα, με τους Stones το 1989 και φέτος, με τους Faces του κολλητού και μέλλοντα κουμπάρου του, Rod Stewart.


Rod Stewart & Ron Wood - Maggie May από Mukhran




Όπως αναφέρει σε μια συνέντευξη μαζί του και ο Simon Hardeman του Independent, το θέμα με τον Wood δεν είναι τόσο το τι έχει κάνει όσο το με ποιους το έχει κάνει



Μπορεί να μην έχει παίξει με τον Elvis, αλλά δεν είναι και πολλοί οι θρύλοι με τους οποίους ΔΕΝ έχει παίξει. Μια φορά, παίζοντας δίπλα στον Bob Dylan σε κάποιο Live Aid, ο Wood θυμάται τον Bob να διαλέγει αυθόρμητα πάνω στη σκηνή όλα τα τραγούδια που δεν είχαν προβάρει. 'Ξαφνικά έσπασε μια χορδή απ' την κιθάρα του, του έδωσα τη δική μου και εγώ συνέχισα με air guitaring μπροστά σε 2 δισεκατομμύρια κόσμο', θυμάται παιδικά περήφανος ο Ron.

Στον ελεύθερο χρόνο του ο Wood ασκεί ή τουλάχιστον ασκούσε όλα τα χόμπι των υπερβολικά πλούσιων και γνωστών ροκ σταρ, ζωγραφίζοντας (!), κάνοντας (πολύ καλό) ραδιόφωνο -το 2011 κέρδισε το SONY Radio Personality της χρονιάς-, κάνοντας τηλεόραση με το “The Ronnie Wood Show” στο Sky Arts 1, παίρνοντας ναρκωτικά, παίρνοντας πολλά ναρκωτικά, παίρνοντας μια φορά μισή χούφτα βάλιουμ παρέα με τον μακαρίτη Keith Moon που κατάπινε μια ολόκληρη χούφτα στην καθισιά του.


Ο Keith Moon πέθανε, ο Ronnie Wood πήγε εφτά φορές σε κλινική απεξάρτησης. Είναι τόσο uber τύπος βέβαια, που ακόμα κι εκεί καλά περνούσε



Σε μια εκ των μακρών επισκέψεων, γνώρισε τον Kiedis και τους άλλους Peppers που επανέρχονταν σιγά σιγά και τζάμαραν μαζί στην κλινική. Μια άλλη φορά, γνώρισε τον Bobby Gillespie των Primal Scream.



Rolling Stones Sympathy for The Devil Live Rio από Captain_Moby

Μύθος και γενικά πρόσχαρος τύπος ο Wood. Με τέτοιο παλμαρέ, δικαίως θα αναρωτιέσαι πόσο πιο γαμάτος από αυτόν γίνεται να είναι ο ντράμερ Charlie Watts.

Σωστά αναρωτιέσαι. Με iconic ροκ στερεότυπα, ο Watts είναι ο μέγιστος φλώρος. Αλλά εξαρτάται πόσο γεμάτο βλέπεις το ποτήρι. Το να είσαι ο παντοτινός ντράμερ των Rolling Stones με όσες χιλιάδες συναυλίες, γκρούπις, ταξίδια, καταχρήσεις, εξτραβαγκάντζες συνεπάγεται αυτό και να παραμένεις ΠΙΣΤΟΣ στην επί 47 χρόνια σύζυγό σου είναι ένα από τα σαδιστικά αστειάκια του Δημιουργού.



Rolling Stone - Paint it black από cyrildac

Αλλά για μια στιγμή. Πόσο υπέροχα ξεχωριστό είναι αυτό; Νομίζεις ότι ο Watts είναι ένας κανονικός άνθρωπος, μπορώντας να καταφέρει όλο αυτό; Εγώ νομίζω ότι είναι ο πιο παρανοϊκός απ' όλους. Σκέψου με πόση ηρεμία παίζει ντραμς, ενώ από κάτω γίνεται σκοτωμός και ποδοπάτημα. Άλλο δείγμα από κει. Σε λίγο θα σηκωθεί στον αέρα, αφού δεν φαίνεται να ισχύουν οι νόμοι της βαρύτητας για την περίπτωσή του.




Ο άνθρωπος είναι ένα σύγχρονο θαύμα της φύσης αφού:

1) οι περιοδείες ήταν ανέκαθεν ο εφιάλτης του

2) ζωγραφίζει κάθε δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο έχει καταλύσει με την μπάντα, έχει κρατήσει όλα τα σχέδια, αλλά δεν ξέρει γιατί

3) έχει ρίξει αμέτρητες χυλόπιτες σε γκρούπις όλων των εθνικοτήτων

4) μια φορά που ο δρόμος τους έβγαλε στην Playboy Mansion, ο Charlie αντί να παίζει με τα κουνελάκια του Hugh, πέρασε τη νύχτα στο game room της έπαυλης

5) πήρε ναρκωτικά, αλλά μόνο για 3-4 χρονάκια

6) η μουσική που λατρεύει είναι η τζαζ, οι υπόλοιπες απέχουν παρασάγγας

7) ο θρύλος λέει ότι ένα βράδυ που του τηλεφώνησε μες στη μαύρη νύχτα ο Jagger φωνάζοντας “Πού είναι ο ντράμερ μου;”, ο Watts σηκώθηκε, έβαλε το κοστούμι του, τον βρήκε και τον γρονθοκόπησε στη μούρη φωνάζοντας πίσω “Μην με ξαναπείς 'ντράμερ σου' ποτέ. Εσύ είσαι ο γα**μένος τραγουδιστής μου” και

8) ζει σε ένα χωριό, κανονικό χωριό, το Dolton και εκτρέφει αραβικά άλογα επιβήτορες.
Κατά τ' άλλα, ο Watts έχει συμπεριληφθεί σε τιμητικές λίστες όπως αυτή με τους πιο καλοντυμένους όλων των εποχών, ενώ το 2004 διαγνώστηκε με καρκίνο στον λαιμό, ο οποίος ευτυχώς βρίσκεται πια σε ύφεση. What a life, που τραγουδάει κι ο Noel o Gallagher. Όχι, όχι, δεν θα κλείσω μια ενδοσκόπηση στους δύο Stones που ήξερες λιγότερο, αφήνοντάς σε με την εικόνα του Noel στο μυαλό. Αυτό δεν το θέλει ούτε ο Keith Richards. Ο Θεός δηλαδή.



rolling stones - start me up από aquarius3

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας...

 

Social Media

Επισκεψιμότητα

Translation