Ads 468x60px

wibiya widget

Νέα Marmaga!

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

''ΣΑΡΩΝΕΙ'' Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ...

Πρώτη στην πρόθεση ψήφου έρχεται η Ακροδεξιά στη Γαλλία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας, σχεδόν τρεις εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές...

Το ακροδεξιό κόμμα «Εθνικό Μέτωπο» της Μαρίν Λεπέν κατακτά την πρωτιά με ποσοστό 22%, σε απόσταση αναπνοής, μόλις μία μονάδα, ακολουθεί το Συντηρητικό Κόμμα (UMP) 21% και στην τρίτη θέση με ποσοστό 17% έρχεται το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

 Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Harris Interactive» για λογαριασμό της εφημερίδας «Le Parisien», δείχνει ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα πρέπει να ετοιμάζεται για γερή ήττα αφού ακόμα και με την τοποθέτηση του «Σοσιαλιστή Σαρκοζί», Μανουέλ Βαλς, δεν κατάφερε να αλλάξει την αρνητική εικόνα που έχουν γι΄αυτόν οι συμπολίτες του.
 Αντιθέτως, η γαλλική Ακροδεξιά όπως και το Συντηρητικό Κόμμα θα κονταροχτυπηθούν για την πρώτη θέση. Οι ιδέες της ηγέτιδας της γαλλικής ακροδεξιάς φαίνεται να πιάνουν τόπο, καθώς οι Γάλλοι πολίτες εμφανίζονται έντονα δυσαρεστημένοι από το κυβερνητικό έργο του Φρανσουά Ολάντ και την γαλλική οικονομία να παραμένει αποδυναμωμένη.

 Τα γαλλικά ΜΜΕ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της σημερινής δημοσκόπησης, υπενθυμίζουν στους Γάλλους ψηφοφόρους, μία εκ των ευρωπαϊκών θέσεων του κόμματος της Λεπέν, σύμφωνα με την  οποία, θα πρέπει να υπάρξει δημοψήφισμα για το αν θα πρέπει να παραμείνει το Παρίσι στη ζώνη του ευρώ.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν διεξαχθεί, το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Φρανσουά Ολάντ κατέχει σταθερά την τρίτη θέση.

 Οσο για το κόμμα της Λεπέν, αυτό βρίσκεται στην πρώτη θέση στην τρίτη κατά σειρά δημοσκόπηση που διεξάγεται εντός του τρέχοντος έτους.

 Υπενθυμίζεται ότι, στις 25 Απριλίου, δημοσιεύτηκε η πρώτη δημοσκόπηση που έφερνε το ακροδεξιό κόμμα πρώτο στην κάλπη της 25ης Μαΐου.Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου CSA για λογαριασμό του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου «BFM TV», το ακροδεξιό Εθνικό Κόμμα καταλάμβανε ποσοστό 24% , το Συντηρητικό Κόμμα (UMP) 22% και οι Σοσιαλιστές 20%.

 Η αποτυχημένη οικονομική πολιτική του ενοίκου των Ηλυσίων αλλά και η άστατη ερωτική ζωή του έχουν ροκανίσει επικίνδυνα την καρέκλα του. Ακόμα κι αν έκανε... δεξιά στροφή με την τοποθέτηση του  Μανουέλ Βαλς στην πρωθυπουργία στον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό, ο Ολάντ δεν κατάφερε να αντστρέψει το δυσμενές για αυτόν κλίμα. Ο Γάλλος πρόεδρος έχει απογοητεύσει οικτρά τον γαλλικό λαό με την ηγέτιδα της Ακροδεξιάς να τρίβει τα χέρια της.
 Πηγή : protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας...

 

Social Media

Επισκεψιμότητα

Translation