Ads 468x60px

wibiya widget

Νέα Marmaga!

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Ευάγγελος Διαμαντόπουλος: Δε θα πάει το απόγευμα στην “κλειστή” συνάντηση της Μαρίας Αντωνίου – Δηλώσεις

Ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Διαμαντόπουλος Ευάγγελος συμμετείχε στην σημερινή έκτακτη συνάντηση που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Χατζησυμεωνίδης για να συζητηθεί το μείζον ζήτημα που προέκυψε με τις ανακατατάξεις που προκλήθηκαν στο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας.

Για το οποίο δήλωσε τα εξής:

“…Το σχέδιο “Αθηνά” αποτελεί μια προσπάθεια που διέπεται από την μνημονιακή ιδεοληψία που διακατέχει το κυβερνητικό σχήμα.

Χαρακτηρίζεται από απόλυτη προχειρότητα και απουσία συνεννόησης με την ακαδημαϊκή κοινότητα τους φοιτητικούς συλλόγους αλλά και την τοπική κοινωνία.

Πρόκειται για μια στυγνή λογιστική λογική, οποία απέχει από το να απαντήσει σε μια σύγχρονη δωρεάν δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Συνεχίζει την εδώ και τριάντα χρόνια κυρίαρχη φιλοσοφία όπου τα κριτήρια, της όποιας μεταρρύθμισης, είναι καθαρά πολιτικά.

Έτσι λοιπόν όπως δημιουργήθηκε ο χάρτης των σχολών πανελλαδικά έτσι ακριβώς συνεχίζει να διαμορφώνεται και σήμερα…

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ επιμένει πως η Ανώτατη παιδεία οφείλει να υπηρετεί τις μορφωτικές ανάγκες της κοινωνίας με τον σεβασμό των συνταγματικών εγγυήσεων της ακαδημαϊκής ελευθερίας και αυτοτέλειας, του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της, συνδιαμορφώνοντας τις όποιες μεταρρυθμίσεις απαιτούνται για ένα σύγχρονο σύστημα που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας, με την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους φοιτητικούς συλλόγους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς μέσα από έναν πραγματικό διάλογο ο οποίος θα αποδώσει και τις τελικές προτάσεις…”

Ταυτόχρονα βρισκόμαστε σε άμεση επαφή και επικοινωνία και με την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΙ, για την συνδιαμόρφωση κοινής στάσης αντιμετώπισης της μνημονιακής λαίλαπας και στα τοπικά μας ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Κάτω από όλες αυτές τις εξελίξεις ο βουλευτής θεωρεί άσκοπο να παρευρεθεί σε “κλειστή” συνάντηση που θα λάβει χώρα τις απογευματινές ώρες με πρωτοβουλία της βουλευτού της Ν.Δ. κ.Μαρίας Αντωνίου.

Η λογική του “το μη χείρον βέλτιστο” δεν μας εκφράζει.

Τα κόμματα που είναι υπεύθυνα για την κατάσταση στην παιδεία αλλά και οι τελευταίες επιλογές τους δεν μπορούν να διασωθούν με τέτοιου τύπου επικοινωνιακά παιχνίδια…



Το γραφείο τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας...

 

Social Media

Επισκεψιμότητα

Translation