Ads 468x60px

wibiya widget

Νέα Marmaga!

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Βενιζέλος προς την νεολαία του ΠΑΣΟΚ "Δεν σας απασχολεί ο έρωτας;"

Πάνω από χίλιοι νεολαίοι του ΠΑΣΟΚ παρακολούθησαν χθες την εναρκτήρια του συνεδρίου τους ομιλία στο ΣΕΦ του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου.


Κι εκεί που τους είχε κάνει να μη θέλουν τη ζωή τους και να αναρωτιούνται μήπως έπρεπε να είχαν κάτσει σπίτι τους να δούνε την Φατμαγκιούλ, με κάτι "ωραία" παραμυθάκια που τους έλεγε :

"Όταν εσύ αναπτύσσεις επιχειρήματα, επικαλείσαι αριθμούς και ο άλλος σου δείχνει μια πολύτεκνη οικογένεια με άνεργους γονείς που βυθίζονται στην απόλυτη φτώχια, που έχει κι ένα ανάπηρο παιδί, που δε μπορεί να πληρώσει το ενοίκιο κι έχει πρόβλημα στέγης, τι μπορείς ν’ απαντήσεις; Σε αποστομώνει η πραγματικότητα.

Η πραγματικότητα της ανεργίας των νέων στο 60%. Η πραγματικά της μιζέριας του κόσμου. Πρέπει όμως να βρούμε τη δύναμη να τους πούμε ότι όταν οι επιλογές ιστορικά είναι τόσο στενές όσο ήταν οι δικές μας ανάμεσα σε μια κακή και μια καταστροφική λύση, είναι μεγάλο επίτευγμα να οργανώσεις την κακή επιλογή ώστε να περιορίσεις τη βλάβη και ν’ αποφύγεις την καταστροφική επιλογή."

Τους πετάει στο ξεκάρφωτο το θεικό που τους βρήκε στο δόξα πατρί:

"Σας απασχολεί η πολιτική, η δημοκρατία, το πρόβλημα της ανεργίας, το παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Δεν σας απασχολεί ο έρωτας; Ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνονται οι σχέσεις σας; Σας απασχολεί η μιζέρια της οικογένειας ή μια οικογένεια που μπορεί να είναι ευτυχισμένη επειδή τη συγκροτούν άνθρωποι ισορροπημένοι, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει πλέγματα και καταστάσεις που αναπαράγονται γιατί τα ανθρωπολογικά προβλήματα και τα ψυχολογικά προβλήματα είναι δυστυχώς πολύ πιο ισχυρά και πολύ πιο αγχωτικά, από τα ιδεολογικά οικονομικά και πολιτικά προβλήματα."

Ο κακός χαμός μέσα στο ΣΕΦ. Καλό το συνέδριο αλλά οι Έλληνες είμαστε και ερωτιάρηδες παναθεμά μας.
Βέβαια, φαντάζομαι, το βράδυ που θα ξάπλωσαν οι νεολαίοι στα κρεββατάκια τους, πριν κοιμηθούν, κάποιοι απ' αυτούς (όσοι δεν το χουν κάψει δηλαδή ακόμα) θα αναρωτήθηκαν:

"Καλός ο έρωτας ρε Πρόεδρε, αλλά μετά τι; Με 60% ανεργία στους νέους, με τον κατώτατο στα κατώτατα, με εκ περιτροπής εργασία και ημιαπασχόληση....χωρίς δεκάραααααα πως να παντρευτούμε Μανωλιό μου πως να βαλουμε στεφάνι στον Αη Γιάννη λαλα λα λα"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας...

 

Social Media

Επισκεψιμότητα

Translation