Ads 468x60px

wibiya widget

Νέα Marmaga!

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Θ. Τζάκρη: Αρμαγεδών μέτρων με φόρους πάνω στους φόρους

Μειώσεις ακόμη και στις κύριες συντάξεις στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018


Η βουλευτής κ. Θ. Τζάκρη στην παρέμβασή της στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κατά την συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018 είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενη προς τον παριστάμενο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα ότι «Η κυβέρνηση φέρνει σε δόσεις το success story. Κι αν δεν επρόκειτο για την τραγωδία του ελληνικού λαού, το success story του πρωθυπουργού θα μπορούσε να είναι και μια κωμωδία». Και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Δεν προλάβατε να χαρείτε την δήθεν έξοδό σας στις αγορές, που έστησαν τα μεγάλα ευρωπαϊκά και διεθνή συμφέροντα για να δώσουν «αέρα» στον κ. Σαμαρά στις επερχόμενες εκλογές, ώστε να συνεχίσει επάξια να διασφαλίζει τα συμφέροντά τους στο εσωτερικό της χώρας, δεν προλάβατε καν να μοιράσετε το δήθεν κοινωνικό μέρισμα, δηλαδή κάτι κατοστάρικα από εδώ κι από εκεί, αφού για να το δικαιούσαι πρέπει να είσαι άστεγος με υπολογιστή -μιλάμε δηλαδή για την απόλυτη κοροϊδία του ελληνικού λαού- και καταθέσατε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ως αποτέλεσμα του πρωτογενούς πλεονάσματος».

«Και τι είναι αυτό το πλεόνασμα;» αναρωτήθηκε ρητορικά η κ. Τζάκρη. Και συνέχισε λέγοντας: «Είναι πλεόνασμα φόρων, υπανάπτυξης, ελλείμματος κοινωνικών δαπανών και ανυπαρξίας Κράτους Πρόνοιας. Και πάνω από όλα είναι πλεόνασμα προπαγάνδας. Και περιέργως πως, όλες οι εφημερίδες και όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αποκρύπτουν καταφανώς την ύπαρξη του Μεσοπρόθεσμου και των νέων μέτρων που αυτό φέρνει σαν να μην γίνεται καν αυτή η συζήτηση σήμερα εδώ. Και επί 20 λεπτά τα δελτία ειδήσεων ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο πλην της πολιτικής ουσίας της κοινωνικής καταστροφής που συντελείται με αυτό. Νομίζω ότι ακόμη και τα πιο απολυταρχικά καθεστώτα θα ζήλευαν το επίπεδο της συγκάλυψης, της χειραγώγησης και της διαστρέβλωσης της αλήθειας που έχει πετύχει αυτή η Κυβέρνηση σε συνεργασία με 10 ανθρώπους που ελέγχουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τις τράπεζες στην χώρα μας».

Και απευθυνόμενη προς τον Αναπληρωτή Υπουργό είπε χαρακτηριστικά: «Έχετε εξαφανίσει με τις πιο δημοκρατικές μεθόδους, χωρίς μαχαίρια, χωρίς πιστόλια, χωρίς τανκς την δημοκρατία από την χώρα. Φέρνετε εδώ έναν Αρμαγεδδόνα νέων μέτρων, με φόρους πάνω στους φόρους και μειώσεις πάνω στις μειώσεις. Η υγεία έχει καταρρεύσει πλήρως από τις ακολουθούμενες πολιτικές αυτής της Κυβέρνησης. Και την ίδια στιγμή προβλέπονται και νέες μειώσεις στις δαπάνες για την υγεία. Και προβλέπονται μειώσεις των χορηγήσεων στο συνταξιοδοτικό σύστημα, την στιγμή που η πρόβλεψη για το 2014 είναι επιπλέον χρηματοδότηση 800 εκατομμύρια, για το 2015 ένα δις περίπου και πάει μέχρι τα 2,5 δις στην πενταετία ώστε αυτά να συνεχίσουν να παρέχουν τις συντάξεις στο επίπεδο που τις παρέχουν σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι θα πάτε σε νέα άγρια περικοπή των συντάξεων και όχι μόνο των επικουρικών αλλά και των κύριων συντάξεων. Και επίσης σημαίνει ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα αφεθεί στην μοίρα του, παρά τα τεράστια ποσά κρατήσεων που πληρώνουν οι Έλληνες εργαζόμενοι από τους μισθούς τους».

Η κ. Τζάκρη συνέχισε λέγοντας: «Επιπλέον αυξάνετε κατά 18 δις περίπου (18,7 δις για την ακρίβεια) τους φόρους την επόμενη πενταετία, δηλαδή κατά 3,5 δις κάθε χρόνο και μάλιστα τους έμμεσους φόρους στα τσιγάρα, τα ποτά και τα καύσιμα, αυξήσεις που θα πλήξουν περαιτέρω την ίδια την ανάπτυξη. Και βέβαια ένα κομμάτι των φόρων το έχετε προϋπολογίσει από την φαντασιακή αύξηση του ΑΕΠ που θα συμβεί στην χώρα. Και καταλήγετε ότι η ανάπτυξη αυτή θα συμβεί από την αύξηση των φόρων και την μείωση των δαπανών «ως δια μαγείας». Πως θα τα καταφέρετε όλα αυτά κ. Υπουργέ; Θα μας πείτε σίγουρα ότι αυτό το σταθερό -στο μυαλό σας μόνο- μακροοικονομικό περιβάλλον θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να έρθουν ξένες επενδύσεις στην χώρα. Βέβαια κι εκεί, στον δημόσιο διάλογο που έχετε επιβάλει στα μέσα ενημέρωσης, αποκρύπτετε την αλήθεια, ότι δηλαδή ακόμη και στις πιο αναπτυγμένες χώρες οι άμεσες ξένες επενδύσεις συνιστούν πάντα ένα ελάχιστο ποσοστό (από 1% έως 8% στην καλύτερη περίπτωση) της συνολικής επένδυσης που δημιουργείται σε μια χώρα. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ η χώρα βρίσκεται σε μέγγενη αποεπένδυσης με τα κεφαλαιακά αποθέματα των επιχειρήσεων να βρίσκονται σε επίπεδα αντίστοιχα με την δεκαετία του ΄60».

Η βουλευτής κατέληξε λέγοντας: «Κλείνοντας κύριες και κύριοι συνάδελφοι, θέλω να πω ότι η οικονομία βρίσκεται σε κώμα και σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορέσετε να σταθεροποιήσετε μια οικονομία που βρίσκεται σ’ αυτή την κατάσταση. Πρέπει να υπάρξει άμεσα μια πολιτική ανατροπή που θα ανατρέψει και τα μέτρα λιτότητας και θα θέσει κι ένα πρόγραμμα κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης, έτσι ώστε σταδιακά να μπορέσουν να αποκλιμακωθούν οι φόροι και να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας. Κάτι τέτοιο όμως δυστυχώς δεν προβλέπεται από το Μεσοπρόθεσμο που συζητάμε σήμερα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας...

 

Social Media

Επισκεψιμότητα

Translation