Ads 468x60px

wibiya widget

Νέα Marmaga!

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α

Σχόλιο – Άρθρο του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου στο Facebook:
Θα ήθελα να κάνω κάποια σχόλια με αφορμή την σημερινή άρση ασυλίας των νεοναζί βουλευτών της Χ.Α

 -Αρχικά πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως η ολομέλεια ΔΕΝ δικάζει αλλά άρει την ασυλία για να δικαστεί η-ο βουλευτής
 -Ο Μπούκουρας είναι κλασική περίπτωση θρασύδειλου νταή διότι-με την ανοχή της ΕΛ.ΑΣ και της δικαιοσύνης-”πουλούσε” μαγκιά και τσαμπουκάδες από τον δήμαρχο έως τον κάθε κατατρεγμένο μετανάστη,ως επικεφαλής των τοπικών ταγμάτων των νεοναζί.
 Και τώρα που σταμάτησε η κάλυψη και η ανοχή αυτών που βοήθησαν για να “φουσκώσει” το μόρφωμα και να γίνει βουλευτής αφού δεν τον χρειάζονται πια και τον πετάν σαν στημένη λεμονόκουπα,κλαίγεται…
 -Αν δεν μπορεί να απαντήσει στα παιδιά του γιατί είναι φυλακή αποδεικνύει πως δεν έχει κάνει ακόμη την αυτοκριτική του.Και εν τέλει αυτός έχει παιδιά για να τον ρωτήσουν,οι γονείς του Λουκμάν,του Φύσσα,όχι…
 -Όσο για το πιο επίμαχο και ουσιαστικό-για εμένα-σημείο της ομιλίας του πως ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ και έγινε εθνικιστής από τον Ανδρέα Παπανδρέου λόγο του συνθήματος η “Ελλάδα στους Έλληνες”.
 Προφανώς το σύνθημα είχε να κάνει με τις ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις που λάμβαναν χώρα την εποχή του ψυχρού πολέμου και των σφαιρών επιρροής.
 Αλλά εάν μείνουμε σε αυτή την ανάλυση-που για εμένα είναι ορθή από μια πλευρά-εθελοτυφλούμε και δεν αντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο ζήτημα,που μπορεί να οδηγήσει η πατριωτική ρητορική.


 ‘Έτσι λοιπόν το ΠΑΣΟΚ είχε διαλέξει τον εύκολο δρόμο της προσέγγισης του κόσμου εξάροντας το πατριωτικό από το-πολύ πιο δύσκολο-να ενεργοποιήσει και να δημιουργήσει ταξικά αντανακλαστικά τα οποία θα διαμόρφωναν τα λαϊκά στρώματα με τέτοιον τρόπο ώστε να ανοίξει ο δρόμος προς τον σοσιαλισμό.


 Αυτό που κατάφερε με αυτή την”τεμπέλικη” και ψηφοθηρική έως ύποπτη(δεν ήθελε να ανατραπεί ο συσχετισμός των τάξεων)προσέγγιση,ήταν μετά από τόσα χρόνια ηγεμονίας να στείλει μονομπλόκ ένα σημαντικό κομμάτι της βάσης του στην Χ.Α
 Και αυτό πρέπει να γίνει μάθημα σε όλους μας,διότι ζούμε σε καιρούς που ενώ φαίνεται πως ο κόσμος αρχίζει να αντιλαμβάνεται δειλά-δειλά τον ταξικό του διαχωρισμό και συμφέρον, από την άλλη είναι επιρρεπής σε όλη αυτή την ρητορική για πατρίδα και έθνος.


 Ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να προσπαθήσει γι αυτό που εμφανίζεται ως μονόδρομος,δηλαδή την ταξική αφύπνιση η οποία θα οδηγήσει τα λαϊκά στρώματα να πάρουν την μοίρα στα χέρια τους,διότι αναλύσεις πως οι στιγμές είναι κρίσιμες και πρέπει να ενωθούμε όλοι για την εθνική σωτηρία της πατρίδας μπορεί να μας οδηγήσει στα χειρότερα,πέρασαν οι εποχές των “παχιών αγελάδων “που μπορεί να την γλιτώσεις παράγοντας μόνο κανένα “λουλούδι” τύπου Μπούκουρα…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας...

 

Social Media

Επισκεψιμότητα

Translation